Flinke celstraffen geëist voor dodelijke steekpartij in Scheveningen

Bij een uit de hand gelopen ruzie op de Scheveningse pier op 10 augustus 2020 werd de 19-jarige Cennethson ‘Chuchu’ Janga doodgestoken. In de chaos die ontstond tijdens de vechtpartij werd hij boven op de pier neergestoken en zakte hij uiteindelijk onderaan de trap in elkaar. Uiteindelijk overleed hij diezelfde avond nog aan zijn verwondingen.

Vandaag heeft het Openbaar Ministerie dertien jaar cel geëist tegen twee 21-jarige Amsterdammers vanwege betrokkenheid bij de steekpartij. Op bewakingsbeelden zou te zien zijn hoe de twee op het slachtoffer insteken. De verdachten ontkennen het slachtoffer neergestoken te hebben, maar volgens het OM is er geen twijfel mogelijk. De ene verdachte had vier grote messen meegenomen en de andere een klein mes en handschoenen. Aan het begin van de confrontatie pakten zij deze spullen. De gebruikte messen zijn teruggevonden, met bloed van het slachtoffer en het DNA van een van de verdachten erop, zo meldt NU.nl.

De Amsterdammers worden verdacht van doodslag en het OM rekent ook mee in de eis dat het incident gebeurde op een drukke zomerdag waar veel mensen getuigen zijn geweest van het incident en van het slachtoffer dat voor zijn leven vocht.

De rechter doet op 4 november uitspraak.