Forbes maakt de best verdienende rappers van 2015 bekend en de top 3 raad je nooit

Forbes maakt zojuist bekend wie de Hip-Hop Cash Kings van 2015 zijn en er zijn enkele verrassingen te vinden in de lijst.

De best verdienende artiest in hiphop is wederom Diddy, die afgelopen jaar 60 miljoen dollar binnen harkte. Het overgrote deel van dat bedrag kwam overigens niet van muziek. Wel kwam het binnen via zijn tv netwerk Revolt, kledingmerk Sean John, water merk Aquahydrate en vooral Ciroc Vodka.

forbes

Op de tweede plek is Jay Z te vinden. Jay-Z haalde 56 miljoen dollar binnen en deed dat op een andere manier dan Diddy. Zijn belangrijkste bron van inkomsten was de internationale tour met zijn vrouw Beyoncé. Daarbij verdiende hij geld met zijn Roc Nation en Armand de Brignac Champagne.

De eerste verrassing vinden we terug op nummer 3. Waar velen wellicht Dr. Dre zouden verwacht, wordt de top 3 compleet gemaakt door Drake. Drizzy verdiende dit jaar maar liefst 39,5 miljoen dollar. Ook de 6 God verdiende het grootste deel met zijn shows. Hij deed 50 shows in de gemeten periode. Verder verdiende hij uiteraard een flink bedrag met zijn mixtape album ‘If You’re Reading This It’s Too Late’, dat platina ging eerder dit jaar. Daarbij komen nog zijn deals met Sprite, Nike en Apple Music die hem aardig wat opgeleverd hebben.

drake_money_club

De top 5 wordt aangevuld met Dr. Dre en Pharrell. Dre verdiende 33 miljoen dollar dit jaar door zijn deal met Apple. Dat is 587 miljoen minder dan vorig jaar. Het geld dat hij verdiende aan de film ‘Straight Outta Compton’ en zijn album ‘Compton’ tellen mee bij zijn verdiensten van aankomend jaar.

Pharrell verdiende zijn geld op een aantal verschillende manieren. Zo haalde hij geld binnen met zijn muziek, maar ook als jurylid van The Voice. Ook met mode verdiende hij een aardig zakcentje, door de merken Billionaire Boys Club en Ice Cream. In totaal kwam hij op een bedrag van 32 miljoen dollar.

Eminem, Kanye West, Wiz Khalifa​, Nicki Minaj​ en Birdman maken de top 10 vol. Wiz Khalifa maakte een flinke sprong door het succes van zijn ‘Furious 7’ single ‘See You Again’ en de verkoop van zijn wiet thema merchandise. Grote afwezige van de lijst is uiteraard 50 Cent. 50 Cent stond er vorig jaar nog in met 8 miljoen dollar, maar met het faillissement en de vele rechtszaken is hij volledig van de lijst verdwenen.

Check de hele lijst hieronder.

1. Diddy – $60 miljoen
2. Jay Z – $56 miljoen
3. Drake – $39.5 miljoen
4. Dr. Dre – $33 miljoen
5. Pharrell – $32 miljoen
6. Eminem – $31 miljoen
7. Kanye West – $22 miljoen
8. Wiz Khalifa – $21.5 miljoe
9. Nicki Minaj – 21 miljoen
10. Birdman – $18 miljoen
11. Pitbull – $17 miljoen
12. Lil Wayne – $15 miljoen
13. Kendrick Lamar – $12 miljoen
14. J. Cole – $11 miljoen
15. Snoop Dogg – $10 miljoen
16. Rick Ross – $9 miljoen
17. Tech N9ne – $8.5 miljoen
18. Ludacris – $8 miljoen
19. T.I. – $6 miljoen
20. Macklemore & Ryan Lewis – $5.5 miljoen

22 September