Forbes presenteert de 5 rijkste hiphop artiesten van 2015

De rijkste hiphop artiest van 2015 is waarschijnlijk niet wie je denkt. Dr. Dre claimde afgelopen jaar namelijk de eerste miljardair in de hiphop te zijn nadat Beats verkocht werd aan Apple. Na wat narekenen en aftrek van belasting blijkt dat hij 500 miljoen overgehouden heeft aan de deal, wat hem op een totaal van 700 miljoen dollar brengt en daarmee eindigt hij op de tweede plek op de lijst.

pdiddy

De eerste plaats gaat naar Diddy, met 735 miljoen dollar. Het feit dat Diddy boven Dre uitkomt is wellicht een verrassing, ware het niet dat de jackpot van Dre uit 1 goede deal komt, terwijl Diddy z’n geld uit verschillende investeringen haalt. Hij heeft een deal met Ciroc Wodka, die hem een miljoenen bedrag oplevert mocht het bedrijf verkocht worden. Ook heeft hij een meerderheidsaandeel of zo goed als in de kledingmerken Sean John en Enyce, in het watermerk Aquhydrate, het nieuwe tequila merk DeLeon en het multimedia netwerk Revolt. Revolt heeft hij opgestart met het idee een nieuw soort MTV te starten met een nieuwe focus op muziek.

Jay-Z-Brit-Awards-Crazy-party

Met Revolt wil Diddy weer meer macht aan de artiesten geven. Dat zelfde streven heeft Jay Z, die op de derde plaats staat met 550 miljoen dollar. Hij wil dat doen met de streamingservice Tidal, waarmee hij de strijd aan gaat met Spotify. Behalve Tidal heeft Jay Z zijn entertainment bedrijf ROC Nation, Armand de Brignac champagne en zijn 40/40 clubs.

50-money-3

50 Cent staat op de vierde plaats met 155 miljoen dollar. Hij geniet nog steeds van de 100 miljoen dollar deal voor het verkopen van Vitamin Water in 2007. Hij hoopt natuurlijk nog zo’n slag te staan met andere bedrijven waar hij een belang in heeft zoals Effen Wodka, SMS Audio en Frigo ondergoed.

birdman

De lijst wordt afgesloten door Birdman, die 150 miljoen waard is. Hij heeft dit jaar een dipje van 10 miljoen te verduren gehad, waardoor hij een plaats gezakt is. Cash Money is de grootste inkomsten bron voor Birdman, die Young Money onder zich heeft waar succesvolle artiesten als Lil Wayne, Drake, Nicki Minaj en Tyga waar hij allemaal geld aan verdient. Alle problemen rondom het label kunnen echter zorgen dat Birdman volgend jaar verder weggezakt is. Lil Wayne dreigt namelijk te vertrekken en Drake en Nicki mee te nemen.

5 May

X