Franse international moet de gevangenis in

De rechtbank in Madrid heeft de Frans International Lucas Hernández gesommeerd om zich in Spanje te melden om een gevangenisstraf uit te zitten. De verdediger van Bayern München won afgelopen zondag nog de Nations League, maar zou volgens de rechtbank een contactverbod hebben genegeerd. De rechtbank verwacht de voetballer volgende week dinsdag in de rechtszaal en zal de voetballer dan duidelijk maken dat hij per direct 10 dagen de cel in gaat.

Waar Hernández de celstraf uitzit is aan hem. Het strafdossier van de 29-voudig Frans international loopt sinds 3 februari 2017, toen hij en zijn vrouw Amelia de la Osa Lorente in het openbaar slaags raakten. De rechter legde ze allebei een taakstraf van 31 dagen op en verbood ze om de eerstvolgende zes maanden contact met elkaar te leggen. Op dat moment was Hernández een speler van Atlético Madrid.

Een paar maanden na het incident gingen ze toch op huwelijksreis naar Miami. Bij hun terugkeer naar Spanje werden de twee betrapt. Een Spaanse aanklager eiste een celstraf van een jaar en daar kon de rechter zich toen in vinden. De advocaat van Hernández wilde dat die straf werd omgezet in een taakstraf, maar daar ging de rechter niet in mee.