Fresku gaat de diepte in en bespreekt zijn politieke en culturele visie bij ‘De Nieuwe Dag’

Roy Michael Reymound, beter bekend als Fresku, werd voor het programma ‘De Nieuwe Dag’ benaderd om dieper in te gaan op zijn politieke en culturele visie. Zo legt hij aan presentatrice Hella van der Wijst de tekst ‘Hoe kan ik van mezelf houden als ik word benaderd met angst en haat, als potentiële terrorist, jihadist’, uit van de track ‘Angst’. Hierop is hij niet alleen kritisch over zichzelf, maar ook over de samenleving. Zwarte Piet, het islamdebat en 3FM die weigert zwarte muziek te draaien krijgen er van langs.

Fresku vernieuwde de hiphop in Nederland door openlijk over zijn twijfels en onzekerheden te rappen. Hij neemt Hella mee naar Eindhoven, de stad waar hij opgegroeid is. Na een lastige jeugd, waarin hij heen en weer gestuurd werd tussen moeder in Eindhoven en vader op Curaçao, heeft hij inmiddels zijn plek gevonden en kan hij leven van zijn creativiteit. Ook op het gebied van geloof heeft hij na zijn bekering tot de islam gevonden wat hij zocht. En hij meent dat we daar ook inspiratie kunnen vinden voor het samenbrengen van mensen met hele verschillende achtergronden. Bekijk de uitzending hierboven.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

1 December

11 comments

11 responses to “Fresku gaat de diepte in en bespreekt zijn politieke en culturele visie bij ‘De Nieuwe Dag’”

 1. Poes says:

  Word kk moe van fresku tegenwoordig

 2. 010er says:

  Hier nog 1 en vroeger was hij imo een van de betere

 3. ‘Hoe kan ik van mezelf houden als ik word benaderd met angst en haat, als potentiële terrorist, jihadist’
  Kill je leeft in eigen wereld.. ook al ben je moslim frisse. denk je serieus dat iemand van jou denkt dat je een aanslag gaat plegen? nee toch?

 4. tammer says:

  Die frustratie en woede van Fresku zijn aan de ene kant irritant, maar aan de andere kant ook gewoon een noodzaak in het creatieve proces.

 5. Miguel says:

  Beste rapper van NL

 6. YOUSEFENKAMAL says:

  hee op begin he is dat niet toevallig die tunnel waar ze zo gek in doen bij die clip van Youssef en Kamal – Woensel???

 7. FTG says:

  Fresku is in mijn ogen een zeer getalenteerde rapper en uniek in Nederland. Hij doet die maatschappijkritische dingen en maakt daarnaast sketches waar je om kan lachen maar ook over na kan denken. Soort Southpark maar dan in rap. Zulke gasten moet je koesteren. Ik luister zn tracks niet altijd en koop niks, maar ik waardeer die man wel. Hopelijk pakt ie wat shine en doekoe door zn views op youtube, op andere manieren geven types als ik niet echt doekoe. Maar serieuzer; deze man verdient podium. Dat ie af en toe zichzelf gek maakt en paniekaanvallen heeft is juist tof van hem om toe te geven, ieder heeft zijn zwaktes en krachten. Je kent zijn kracht (creatief uiten) en nu ook een zwakte. So what. Andre Hazes had paniekaanvallen waar zelfs Fresku snachts van wakker wordt denk ik. Chill out. Ga sporten. Jezelf fysiek moe maken helpt mentaal ook vaak. Krachttraining helemaal, mede door extra testosteron die je aanmaakt ga je je sowieso meer de man voelen. Oké puna, wel dit verhaal publiceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.