Fresku kondigt nieuw album aan

Het is een lange tijd stil geweest rondom Fresku. Nadat de Eindhovense rapper in 2019 uit het niets zijn album genaamd In het Diepe presenteerde, laat de rapper vandaag middels een post op Instagram weten dat hij zich opmaakt voor een nieuwe studioalbum.

Fresku is onlangs vertrokken bij Top Notch. Waarom de rapper vertrokken is bij het label, is nog niet bekend. Fresku is momenteel independent en gaat dus voortaan in eigen beheer muziek uitbrengen. Vandaag laat de rapper weten dat zijn aankomend project getiteld In De Lucht Part I in oktober uit zal komen. De opvolger van zijn ‘In Het Diepe’ project, zal op 8 oktober uitkomen en krijgt de titel ‘In De Lucht Part I’. Ook laat Fresku gelijk de gastbijdrages los van het album. Op de plaat zal hij worden bijgestaan door rappers als Shadi, Yssi SB, Gianski en Nai Barghouti. De rapper laat op zijn instagram weten dat de totstandkoming van het album organisch is ontstaan.

De rapper zegt onder meer het volgende over zijn komende album: “In de lucht voelt voor mij onbevangen dan de vroegere Fresku. Jaren terug wilde ik onderwerpen vaak helemaal uitkauwen. Nu denk ik: als we dit moment vangen, deze vibe, dan is dat helemaal goed. Op eerdere albums dacht ik weleens: mensen moeten echt weten dat ik het serieus bedoel. Maar soms nam ik daarmee de ruimte weg voor luisteraars om zelf iets te gaan vinden of voelen, of om zelf ergens achter te komen. Volgens mij maak ik nu muziek die niks opdringt, die de luisteraar natuurlijk en losjes meeneemt. Dat heeft ook met mijn leeftijd te maken: niemand wil een relatief oude rapper horen die belerend of betweterig klinkt.”