🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

Frsh besloot op een dag “Waarom niet?” en het resultaat is Alleen Maar Gezeik

De Amsterdamse Frsh heeft vandaag zijn langverwachte solo debuut Alleen Maar Gezeik uitgebracht. Het project komt uiteraard uit op zijn eigen label en wij spraken het lid van De Fellas over zijn eerste EP, de situatie rondom Eves Laurent en de toekomst van High Paid Fellas.

Rappen, waarom ook niet?
Bijna twee jaar geleden begon Frsh met rappen. Daarvoor was hij op de achtergrond actief bij zijn eigen label, High Paid Fellas (HPF). Al vroeg wist hij dat hij zijn eigen bedrijf wilde opstarten. Toen mede De Fellas-lid Cello met het idee van een platenmaatschappij kwam, had Frsh zijn keuze gemaakt. In de eerste jaren tekende High Paid Fellas een aantal artiesten, maar dat liep niet helemaal volgens plan, vertelt Frsh. “We hadden een aantal artiesten onder ons, die hun ding deden. Zij hebben destijds ook hun bijdrage geleverd aan het label. Op een gegeven moment liepen dingen niet meer zoals verwacht en hebben wij afscheid genomen van die jongens. Toen zaten we zonder artiesten. Op een dag besloten het zelf te gaan doen.” De Fellas was geboren.

De move van Frsh, Eves Laurent, Cello, Geechi, Spens, Brasco en Getit bleek een gouden greep te zijn, want de Fellas gooiden vrijwel direct hoge ogen. Als onafhankelijke formatie kwam hun album na vier dagen op de veertiende plek binnen in de top 100. Een mooie prestatie. De relatief onervaren Frsh kwam moeiteloos mee met het niveau van de rest van de groep. Hij vertelt: “Ik was mede-eigenaar van het bedrijf en de zaken stonden voor het begin van de Fellas stil. Toen ben ik begonnen. Ik had al een kleine following op Instagram dus ik dacht, waarom ook niet? Als ik ergens mijn hoofd op zet, dan lukt het meestal. Zo ging dat ook met muziek. Ik heb veel gekeken en geluisterd bij mensen die ik hoog had zitten en zo mijn eigen stijl ontwikkeld.”

Dragende speler
Inmiddels is Frsh flink gegroeid, wat duidelijk te horen is op zijn AMG project. “Inderdaad, ik merk dat ik flink vooruit ben gegaan”, vertelt hij. “Dat merk ik aan muziek, mijn manier van opnemen. In het begin was ik heel kritisch op mezelf, want ik rapte zelf nooit. Nu zie ik dat het veel beter gaat, als ik kijk naar mijn beatkeuze, teksten en delivery. Eves heeft daar een groot aandeel in gehad, ik heb veel geleerd van hem. Free Eves.”

Eves Laurent werd zo’n drie weken geleden opgepakt in Duitsland. Volgens Frsh vervult hij een belangrijke rol binnen de rapformatie. “Eves is niet zomaar een artiest, hij is een dragende speler binnen het team. Ik keek nooit op naar artiesten, maar wel naar Eves als artiest. Ik leer dagelijks van hem en hij van mij. Op muzikaal gebied, relationeel gebied, noem maar op.”

Alleen Maar Gezeik
Het plan was er altijd al om na Lang Leven De Flex soloprojecten uit te gaan brengen van de leden van De Fellas. Vorig jaar oktober begon de rapper met het delen van eigen tracks. In twintig dagen dropte hij twee nieuwe video’s, die van Frsh en Trendsetter. Daarna werd het stil. Uiteindelijk pakte hij de draad weer op met de aankondiging van Alleen Maar Gezeik. De tape van de Amsterdammer bevat een aantal interessante samenwerkingen. Uiteraard zijn de leden van De Fellas goed vertegenwoordigd, maar ook SBMG, Louivos en de Ghanese artiest Mugeez van het succesvolle duo R2Bees staan op de plaat.

Frsh, die zelf ook Ghanese roots heeft, is trots op de featuring van Mugeez. De twee waren goed bevriend, maar hadden niet afgesproken dat hij een plekje kreeg op Alleen Maar Gezeik. Frsh: “Hij was naar Nederland gekomen en ging met mij mee naar de studio van Architrackz. Ik was daar om de laatste hand te leggen aan Low Life, mijn track samen met Brasco. Eenmaal daar vroeg Mugeez wat ik allemaal zei, want hij verstond niet alles. Toen ik dat had uitgelegd wilde hij ook op die tune. Dan kan je natuurlijk geen nee zeggen. Ik ben heel trots op het eindresultaat.”

Een andere track waar Frsh trots op is, is Trendsetter. Het nummer was één van de singles die vorig jaar oktober al uitkwam, maar is volgens de rapper een hoogtepunt op zijn tape. Waarom? Frsh: “Omdat het realiteit is. Waarover ik praat in die track gebeurt echt en dat maakt het persoonlijk.” Los daarvan kunnen de mannen van HPF ook als trendsetters gezien worden: “Kijk alleen al naar de naam van mijn tape: Alleen Maar Gezeik. De hele Amsterdamse straat gebruikt het woord ‘gezeik’ nu, dat kwam van ons. Bovendien is mijn tape ook alleen maar gezeik: harde nummers en goede vibes.”

“Wij gaan heel groot worden”
“Ik ben pas echt tevreden met mijn eigen muziek als ik erop kan bouncen”, vertelt Frsh. “Als ik er vaker naar kan luisteren.” De rapper meet zijn succes voorlopig nog niet aan het aantal views en streams dat hij binnenhaalt. “Het hangt van veel factoren af deze dagen. Als je daar op gaat letten, kan je al heel snel het gevoel krijgen dat je moet stoppen met rappen. Dat moment heb ik nog nooit gehad, maar dat komt ook omdat ik niet voor iemand werk. Ik ben bezig met mijn eigen fundament. Waarom zou ik dan stoppen?”

“Wij (HPF Music) gaan heel groot worden”, besluit Frsh. “Als HPF weten we heel goed waar we mee bezig zijn. We leren iedere dag en plannen veel vooruit. Het is een nieuwe business. HPF gaat ook weer met veel muziek komen. Verwacht binnen nu en twee maanden een nieuw De Fellas project.”

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X