FunX verwelkomt Lijn 5

Na bijna vier jaar heeft de NPS besloten Lijn5 over te dragen aan jongerenzender FunX.

Lijn5 heeft zich in deze periode gemanifesteerd als platform voor hiphop en aanverwante muziekstromingen als reggae, r&b, soul & funk. Met de verticale programmering hebben de diverse programmamakers voor vrijwel elke show een niche in het Nederlandse muzieklandschap gecreëerd. Op het gebied van het ontdekken van nieuwe stromingen als dubstep en grime heeft Lijn5 altijd een pionierspositie ingenomen….

Jongerenzender FunX, met haar behoefte aan diepgang, ziet in Lijn5 de geschikte partner om onder de FunX-vlag specialisme te leveren. Aan de andere kant biedt de positie die FunX in de vier grote steden heeft Lijn5 een uitstekende mogelijkheid om binnen haar doelgroep de kennis aan een breder publiek te presenteren.

Met maar liefst zes uur zendtijd per dag van maandag t/m donderdag en vier uur op de zondag op kabel en internet wordt Lijn5 het uithangbord als het op hiphop aankomt binnen de FunX programmering. Lijn5.com zal derhalve ook blijven bestaan. Tevens zal Lijn5 in de ether in Eindhoven te horen te zijn en werkt FunX hard aan landelijk bereik in de ether.

De Lijn5 programma’s van Venz & Jiggy Djé, Farid & Sticks, Zarayda Groenhart, Big Boy Caprice en DJ Waxfiend & Shyrock krijgen allen een plek binnen de FunX programmering. Jamrock krijgt een wekelijkse show in de ether en over de hoedanigheid van African Hiphop wordt nog druk gepraat; wel is zeker dat ook deze show meegaat in de verhuizing. De coördinatie die voorheen geleid werd door Kees de Koning wordt voortgezet door Geoffrey van Vliet.

Met deze verhuizing neemt niet alleen Lijn5 waardig afscheid van de NPS en eindredacteur Jurre Bosman, maar ook van bepaalde programma’s, te weten: Classic Material met Deams & DJ All Star Fresh, Viral Radio met U Dub en Oi! Pirate Radio met DJ Gomes. Future Vintage, het programma van Melodee, Radna & Tom Trago, blijft bij de NPS op Radio 6. Programmamaker Radna Rumping: “De manier van radiomaken zoals we dat voor Future Vintage doen lijkt beter aan te sluiten bij Radio 6 dan bij FunX.” Future Vintage zal vanaf januari iedere zondag op Radio 6 te beluisteren zijn. In de tussentijd zal Future Vintage op 25 augustus (tijdens de laatste uitzending bij Lijn 5) de website FutureVintage.net lanceren.

De nieuwe programmering van FunX waaronder die van Lijn5 gaat op 25 augustus in. Meer informatie over Lijn5 vindt je op www.lijn5.com. Voor frequenties van FunX bezoekt u www.funx.fm

ML 75