Gaat Ziyech alsnog naar het WK? Marokko ontslaat bondscoach Halilhodzic

De Marokkanse bond heeft trainer Vahid Halilhodzic ontslagen, zo melden zij vandaag. “Gezien de meningsverschillen tussen de bond en Vahid Halilhodzic hebben beide partijen in onderling overleg besloten om uit elkaar te gaan”, schrijft de bond in een verklaring.

Halilhodzic heeft de afgelopen tijd veel kritiek gehad. Zo had hij ruzie met Ziyech en Mazraoui en selecteerde hij het duo niet voor de Afrika Cup. Ziyech liet weten nooit meer voor de bondscoach te spelen, terwijl Mazraoui het bijlegde. Zonder de Nederlands-Marokkanse voetballers wist Marokko zich te plaatsen voor het WK. Halilhodzic plaatste zich al drie keer eerder voor het WK (Ivoorkust (2010), Algerije (2014) en Japan (2018)), maar werd bij Ivoorkust en Japan vlak voor de start ontslagen.

Met het ontslag van de trainer lijkt de deur op een kier voor Hakim Ziyech. Het zou mooi zijn als de aanvaller van Chelsea te zien is op het Wereld Kampioenschap in Qatar deze winter. Overigens is het de vraag of Ziyech na 31 augustus nog steeds op Stamford Bridge speelt. Ziyech zou willen vertrekken en o.a. AC Milan zou interesse hebben.