Glazenwasser op non-actief gezet na het delen van foto’s Akwasi z’n nieuwe woning

Akwasi wordt sinds zijn toespraak op de dam aan de lopende band bedreigd en racistisch bejegend en dit keer zijn de racisten een stapje verder gegaan. De artiest heeft onlangs een huis gekocht in Weesp en een glazenwasser is daar achter gekomen. Hij deelde foto’s in een groep voor glazenwassers op Facebook waar de bedreigingen verder gingen. Akwasi deelde screenshots op zijn Instagram en liet weten het niet normaal te vinden en zich niet meer veilig te voelen in het huis.

De foto’s werden gedeeld in de groep Glazenwassers United en de directeur van het bedrijf waar de man werkt heeft inmiddels aan AD laten weten dat hij op non-actief gesteld is. Ook de beheerder van de Facebookgroep heeft van zich laten horen. Hij zegt dat hij baalt dat het bericht eerder bij het nieuws kwam dan bij hem, want dan had hij nog sneller kunnen handelen. De man is uit de groep gezet en vanavond wordt bepaald wat er met de leden gebeurd die zich racistisch hebben uitgelaten onder de post.

Volgens AD kan nog niet gezegd worden of Akwasi aangifte heeft gedaan. De politie zegt dat ze hier om privacy redenen geen antwoord op kunnen geven.

Foto: Nelson Hillebrand

https://www.instagram.com/p/CClqDJHl3Om/