Glory komt met opvallende nieuwe regels in aanloop naar titelgevechten

Glory is bezig een moeilijke periode af te sluiten. Aanstaande zaterdag wordt er na vijf maanden weer een evenement georganiseerd met publiek. Dit evenement zal functioneren als een soort generale repetitie voor het evenement dat in oktober in de Gelredome plaatsvind, waar drie wereldtitels uitgevochten zullen worden.

In maart liep het Glory event in Hasselt helemaal fout af toen er grote rellen uitbraken op de tribune. Met nieuwe regels moeten dit soort incidenten niet meer kunnen gebeuren. “We hebben tien jaar lang zonder incidenten evenementen kunnen organiseren, maar elk incident is er natuurlijk één te veel”, vertelt Glory-topman Robbie Timmers aan de NOS. “Door de nieuwe maatregelen moet de veiligheid van alle bezoekers gewaarborgd blijven.”

Voetbalhooligans
De rellen in Hasselt vonden plaats tijdens het gevecht van de Pool Arek Wrzosek en Badr Hari. De Pool kwam de ring in met een vlag van Lega Warschau en de ongeveer 200 hooligans van de voetbalclub konden zich tijdens het gevecht niet gedragen. Glory voert dan ook in dat de kaartverkoop aan grote groepen niet meer mag plaatsvinden.

Voetbalshirts en shirts uittrekken niet meer toegestaan en kaartjes op naam
Toeschouwers mogen geen shirts meer uittrekken bij Glory. Trekt een toeschouwer toch zijn shirt uit, moet deze persoon gelijk vertrekken. Alle kaartjes zullen voortaan op naam zijn zodat de kickboksbond met cameratoezicht precies weet wie waar zit. Daarnaast is het voortaan verboden voor toeschouwers om voetbalshirts te dragen tijdens de kickboks events van Glory.

Nieuwe regels voor vechters
De vechters krijgen nieuwe gedragsregels en kunnen boetes krijgen als ze die overtreden.

Alcoholverbod
Denk je onder het genot van een drankje het gevecht mee te maken, dan kom je bij Glory op de verkeerde plek. Vanaf nu zal overal de regel gelden dat er geen drank verkocht wordt op Glory evenementen. Deze regel was al ingevoerd in Nederland, maar in o.a. België nog niet.

Al deze regels moeten uiteindelijk voor een veiliger evenement zorgen zonder incidenten meer. “Met dit aangepaste fanbeleid willen we onhandelbare fans sneller kunnen aanpakken, zodat escalaties kunnen worden voorkomen”, meldt de kickboksbond.

Zaterdagavond is het zover en pakt Glory de draad weer op in Düsseldorf. Daar zal de Belgische Marokkaan Jamal Ben Saddik weer de ring instappen. Anderhalve maand later, op 8 oktober, zullen Badr Hari en Alistair Overeem tegenover elkaar staan in de Gelredome.