Groot talent FC Barcelona deelt racistische haatberichten na onenigheid met club

Ilaix Moriba, een groot talent van FC Barcelona, heeft vannacht enkele racistische berichten richting zijn persoon met de buitenwereld gedeeld.

De 18-jarige middenvelder heeft het afgelopen seizoen heel wat minuten gemaakt in het eerste elftal en daarom wil de Catalaanse voetbalclub graag met hem verder. Echter lijken de twee partijen er niet helemaal uit te komen en dat wordt de 18-jarige voetballer niet in dank afgenomen door de fans van FC Barcelona.

De Spaanse voetbalclub zou een driejarig contract voor de jonge middenvelder klaar hebben liggen, tegen ongeveer dezelfde voorwaarden als in zijn huidige verbintenis. Zijn management en hij zelf lijken hier niet akkoord mee te willen gaan.

Echter zijn sommige supporters heel ver gegaan in hun commentaar. Moriba heeft een TikTok video gedeeld, waarin hij te zien is op een stoel en zijn berichten checkt op social media. Vervolgens komen heel wat berichten als ‘Niemand wil een neger zoals jij’, ‘Vieze aap’, ‘Je kan elders zeker meer bananen krijgen, orang-oetan’, ‘Ga naar Afrika om als slaaf te werken’ en ‘Ik hoop dat je voor het leven geblesseerd raakt’ in beeld.

Eén bericht spant de kroon. “Vieze neger. Ga maar naar een andere club. Denk je nou echt dat je zo goed bent om een salarisverhoging te vragen? Je bent een vieze neger. Je zou voor Congo FC moeten spelen. Als ik je zie, steek ik je neer’. Bekijk zijn gehele TikTok post hieronder.

@ilaixmk

#EstoNoEsFutbol

♬ Originalton – Ilaix Moriba