Heavy D overleden

Verschillende Amerikaanse media maken melding van het overlijden van Dwight Myers, beter bekend als rapper Heavy D. De 44 jarige rapper overleed dinsdagmiddag in Los Angeles. Er zijn tegenstrijdige berichten over de oorzaak van zijn dood waarbij zowel een hartaanval als longontsteking worden genoemd.

Heavy D scoorde grote hits met nummers als Overweight Lovers In The House, Now That We Found Love en Is It Good To You. Met zijn muziek had hij een grote invloed op Hiphop en New Jack Swing in de ‘gouden’ jaren ’90. Heavy’s muziek had voornamelijk tot doel mensen aan het dansen te krijgen en te vermaken. Hij besteedde dan ook veel aandacht aan choreografie in zijn videos en tijdens optredens. Met zijn groep Heavy D en The Boyz kreeg Heavy als eerste act een platencontract bij Upotwn Records. Bij dat label raakte hij bevriend met P.Diddy, die daar als stagiaire begon voordat hij zijn Bad Boy Records label oprichtte. Heavy D is ook te zien in de video van Notorious BIG’s One More Chance.

Heavy D bracht in zijn leven zeven albums uit, waarvan er 3 met platina en twee met gouden platen werden onderscheiden. Ook verschenen er 14 singles en 2 compilatie werken van zijn hand. In 2008 bracht hij het album Vibes uit, waarop hij terugkeerde naar zijn Jamaicaanse roots. Het album werd onderscheiden met een Grammy award. Naast rappen was Hev’ ook regelmatig op tv en het witte doek te vinden. Hij speelde onder andere in de TV serie The Tracey Morgan Show en verscheen naast Eddie Murphy en Martin Lawrence in de film Life.

Vorige maand trad Heavy D nog op tijdens de BET Hiphop Awards 2011, waar hij een medley deed van zijn grootste hits. Het optreden is in onderstaand filmpje te zien.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

9 November

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.