🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

HENNESSY GENTLEMEN SOCIETY NEEMT ROTTERDAM OVER

Onlangs vond de tweede editie van de jaarlijkse bijeenkomst van de Hennessy Gentlemen’s Society plaats, Puna was exclusief aanwezig in Rotterdam en legde een legendarische avond vast.

The Hennessy what? De Hennessy Gentlemen Society is een exclusieve members club die de cream of the crop van de Nederlandse hiphop scene letterlijk ‘a seat at the table’ met Hennessy, het oudste en meest bezongen cognac brand van de wereld, biedt. Nieuwe members worden geselecteerd door de huidige society, zo ontstaat één van de meest eligible clubs van Nederland. Huidige members van de society zijn: Hef, Winne, Bokoesam, Ronnie Flex, Cho, Yung Nnelg, Yung Felix, Adje, Spanker, Sticks, Rotjoch, Ray Fuego, Akwasi, Josylvio, Jonna Fraser en Sevn Alias.

Host Winne eert Feis
De society komt jaarlijks bij elkaar om onder het genot van een glas Hennessy en een exclusief diner het afgelopen jaar te evalueren en vooruit te kijken naar het komende jaar. The Harbour Club in Rotterdam, hometown van de first ever host van de Society, Winne, vormde dit jaar het decor van de bijeenkomst. Winne gaf als host deze avond invulling aan het programma en bracht Melissa Lopes en Raw Roets, twee artiesten van zijn eigen label Couture33, mee om live te performen.

Natuurlijk werd ook deze avond stilgestaan bij Winne’s beste vriend Feis. In een speciale toast op Feis met een 30 jaar oude Hennessy X.O. vertelde Winne over de liefde voor Hennessy die de overleden Rotterdamse rapper had en de speciale tribute aan hem die deze avond vormde, de ‘Feis Forever’ toast, was tot ver in de stad te horen.

Winne, een true gentlemen, verraste de members aan het einde van de avond met een door hemzelf en Twenty20Jewerly ontworpen zegelring. Ook voor de familie van Feis was er een ring.

Hiphop en Hennessy
Het cognacmerk heeft al decennia lang een diepgewortelde relatie met de hiphopscene. Vele legendarische rappers hebben door de geschiedenis heen hun liefde voor het cognacmerk geuit in hun tracks, van 2pac tot Snoop Dogg en Nas. Laatstgenoemde is inmiddels ambassadeur van Hennessy.
Dat de rapscene, zelfs in Nederland, belangrijk is voor het merk bleek wel uit het feit dat Maurice Hennessy, de achtste generatie, speciaal voor deze avond was overgevlogen. De laatst levende telg van de cognacfamilie gaf een tasting waarbij de gasten de verschillende Hennessy smaken leerden kennen.

De Hennessy Gentlemen Society is een idee van Kult&Ace en hoewel deze society alleen toegankelijk is voor genodigden, was Puna er exclusief bij om voor jou de avond te registeren.

The art of blending
Dat de Hennessy Gentlemen Society om meer gaat dan muziek, blijkt uit de support die het merk geeft aan de ‘urban’ community. Het cognacmerk, dat staat voor ‘the art of blending’ erkent ook talent buiten de rapscene. Zo is het boek 1,2 1,2 – Portraits of Hip Hop van fotograaf Ilja Meefout sinds deze week verkrijgbaar, dat tot stand is gekomen in samenwerking met onder andere Hennessy. Vorige week vond de boeklancering en opening van de gelijknamige tentoonstelling plaats bij New Metropolis in Amsterdam Zuidoost. Ook de Hennessy Society was hierbij aanwezig.
Namens Hennessy overhandigde Ilja, vaste fotograaf van de society, een portret aan Winne, geschoten tijdens het afgelopen diner. Daarnaast verraste hij de rapper met nóg een portret, uit zijn boek: een foto van onder andere Winne en Feis, genomen in de straten van hun geliefde Rotterdam.

De portretfoto’s die Ilja maakte van de Hennessy Gentlemen Society worden op een later moment onthuld.

Foto’s gemaakt door Chantalle Laurent Photography


Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.
🔥Download de Puna.nl app voor iPhone.
 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X