‘Ihattaren nog geen rugnummer in selectie Ajax: “Ajax eist dat hij zich laat behandelen door sportpsycholoog”‘

Ihattaren heeft zich begin deze week weer bij Ajax gemeld, maar volgens clubwatcher Mike Verweij zijn er in de tussentijd wel wat dingen veranderd voor de talentvolle middenvelder. Zo wil Ajax dat Ihattaren zich laat begeleiden door een sportpsycholoog. Hoe de speler ertegenaan kijkt is nog niet bekend.

Ihattaren traint op dit moment individueel, maar Ajax is nu bezig met de speler om een speciaal vervolgtraject te bespreken. “Hij traint individueel en komende week wordt er gesproken over een ander traject”, vertelt Verweij. “Ajax wil heel graag dat hij zich ook op een ander gebied laat bijstaan, bij een sportpsycholoog. Daar moet hij in mee. Ik ben benieuwd of hij dat doet.”

Een ander opvallend detail is dat Ihattaren nog geen rugnummer heeft in de selectie van Ajax. “Ik vind het een heel rare beslissing. Ik denk dat het misschien wel een teken is: jongen, ga nou eens je best doen en je volledig op voetbal focussen. Dan krijg je dat rugnummer vanzelf. Maar je kunt zo’n jongen ook steunen: hier is je rugnummer en ga er vol voor.”