Ihattaren reageert op nieuws van Telegraaf dat hij bedreigd zou worden: “Wat kan ik soms lachen om de media”

Mo Ihattaren reageert vandaag via Instagram op het bericht van De Telegraaf. Misdaadverslaggever John van de Heuvel bracht zondagavond het nieuws dat de voetballer vanwege bedreigingen uit het criminele circuit niet aanwezig kan zijn bij trainingen en wedstrijden van Ajax. Ihattaren reageert vandaag met “Wat kan ik soms toch om de media lachen” en beweert daarmee dat dit niet klopt.

Zijn reactie komt op reactie van zijn zus Najwa die een bericht deelde in haar Instagram Story en daarin liet weten dat de familie niks te maken heeft met criminaliteit en bedreigingen. In haar reactie ontkent ze ook e berchtgeving van de Telegraaf, “Healthy en soon back little brother, we are fine. Geloof niet alles.”

Volgens John van den Heuvel zouden veiligheidsexperts Ajax en Ihattaren laten weten dat het niet verstandig is voor de speler om op bekende plekken te komen. Er moet dan gedacht worden aan zijn woning of de club. De politie doet al een tijdje onderzoek en wilde weten of de dreiging over tijd zou verminderen. Toen de politie ontdekte dat er zich criminelen in de omgeving van Ihattaren en zijn familie ophouden.

Van den Heuvel heeft via zijn netwerk en bronnen rondom de speler zelf informatie over de situatie verkregen: “De dreiging zou zijn ontstaan nadat Ihattaren een relatie kreeg met een jonge vrouw uit de omgeving van zijn woonplaats. De verhouding lekte uit bij de familie van het meisje en stuitte op veel weerstand. Ihattaren werd vervolgens geconfronteerd met ernstige bedreigingen in de privésfeer. De dreiging kwam volgens de politie uit criminele hoek.”