In Off The Beaten Track volgen we fotograaf Ilja Meefout in aanloop naar zijn 1,2 1,2 expositie

In Off The Beaten Track volgen we samen met PUMA een reeks artiesten op de weg naar succes. Na Digitzz & Maydien, SFB en Dio is het dit keer de beurt aan Ilja Meefout.

De Amsterdamse fotograaf Ilja Meefout ontdekte in zijn tienerjaren de fotografie en heeft dit nooit meer losgelaten. Als liefhebber van Nederlandse hiphop vond hij dat de artiesten professionele foto’s verdienden. Vanaf dat moment maakte hij foto’s voor diverse media, waaronder Vibe Magazine, State en Revu, maar altijd vanuit een voorliefde voor hiphop.

Inmiddels zijn we ongeveer 12 jaar verder en heeft hij de hele scene voor zijn lens gehad. Van de eerste persfoto’s van Hef tot Snoop Dogg en Mr. Probz op zijn favoriete plein in Zoetermeer, tot de legendarische Buitenwesten tour. De portfolio van Ilja is gigantisch. Toch moest hij keuzes maken, want vandaag start zijn expositie 1,2 1,2 in de Melkweg Galerie. Behalve zijn eigen verhaal als fotograaf vertelt de expositie meerdere verhalen over de artiesten en de bijbehorende foto’s.

Wij volgden Ilja in aanloop naar de expositie. We gingen bij hem langs in zijn geliefde buurt de Bijlmer, waar hij uit moest zoeken welk deel van zijn werk te zien zou zijn en hoe hij dat tentoon wilde stellen. We gingen mee naar de studio waar hij zijn werk liet drukken en volgden hem bij een fotoshoot voor PUMA X ALIFE met Hef, Digitzz, Rochelle en DJ Abstract.

Vanavond vanaf 18:00 uur is de opening van de expositie in de Melkweg Expo (ingang Marnixstraat 409). De toegang is gratis en er zijn optredens van Adje en Hef.

8 April