Ismo in hoger beroep alsnog veroordeeld voor zijn uitspraken in Eenmans

ismo-10jaar
Ismo kwam jaren geleden de game in met zijn single Eenmans en die deed het gelijk goed. Het bezorgde de rapper uit Breda echter ook enkele aangiftes. Degenen die de aangiften gedaan hebben verweten de rapper dat hij groepen mensen (Joden en homoseksuelen) beledigd heeft. Ismo beriep zich ter verdediging op de vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid. Daarnaast heeft hij meerdere malen (in de media en in de rechtszaal) uitgelegd wat hij precies met de bewuste lines bedoelde.

Vorig jaar werd de rapper uit Breda vrijgesproken door de rechtbank, maar het OM was het daar niet mee eens en ging in beroep. Vandaag diende het hoger beroep en werd hij alsnog veroordeeld. De rapper was zo overtuigd dat de uitspraak van de rechtbank stand zou houden, dat hij besloot om niet aanwezig te zijn bij de uitspraak. Hij reageerde dan ook geschokt toen hij hoorde dat hij toch veroordeeld werd tot het betalen van 1500 euro boete. Dat is niet het enige, want het hof oordeelde ook dat hij de video moet verwijderen van Youtube.

Zojuist reageerde Ismo uitgebreid op de veroordeling via een lange caption op zijn Instagram. Lees het bericht hier.

We zijn 3 jaar verder, ik was al vrijgesproken en de enige die aangifte had gedaan tegen het zinnetje "Flikkers geef ik geen hand" had zijn aangifte ingetrokken nadat hij mijn uitleg hoorde in de rechtszaal, voor de andere uitlating " ik haat die joden nog meer dan de nazis" werd ik ook vrijgesproken na mijn uitleg aan de rechter en toch vond het OM het zo belangrijk dat ik veroordeeld werd dat ze in Hoger Beroep zijn gegaan ik ben vandaag zelf niet aanwezig geweest bij dit hoger beroep omdat ik dacht dat alles al duidelijk was en + in die 3 jaar die er tussen zitten heb ik nooit meer soortgelijke uitspraken gedaan en is NIEMAND er meer mee bezig, heb hard gewerkt om te komen waar ik nu sta en heb zelfs in me track #Media geroepen "ik heb niks tegen joden" maar toch word ik voor allebei de uitlatingen schuldig bevonden ?? De boete vind ik niet eens erg maar de vraag om #EENMANS te verwijderen van youtube gaat te ver aangezien er zoveeeel liedjes op youtube staan waar Joden wel echt beledigd en bedreigd worden en waar Homos wel echt duidelijk beledigd worden en die rappers zijn nooit aangeklaagd of hun is nooit gevraagd een video te verwijderen ? Dit is onderdrukking en ik wil dat iedereen die mij steunt iets post of tweet met de hashtag want ik ga dit niet laten gebeuren maar heb jullie hierbij nodig ! #EENMANSMOETBLIJVEN ?❤️

A post shared by Ismo (@ismoheuvel) on

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

21 February

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz