J. Cole’s album 2014 Forest Hills Drive is Platina gegaan

Het alom geprezen album ‘2014 Forest Hills Drive’ van J. Cole is na een kleine negen maanden platina gegaan. Het album is nu meer dan 1 miljoen keer over de toonbank gegaan en heeft daardoor de platinastatus bereikt. Het is pas het tweede album/mixtape dit jaar die platina is gegaan.

Het is een volledig soloalbum wat voornamelijk door Cole zelf geproduceerd is, wel kreeg hij hulp met producties van onder andere !llmind, Vinylz, Phonix Beats, Willie B. Het album werd drie weken van te voren aangekondigd, zonder al te veel marketing en promotie. Ook bevatte ‘2014 Forest Hills Drive’ maar 3 singles, namelijk ‘G.O.M.D.’,  ‘Apparently’ en ‘Wet Dreamz’.

Voor wie het nog niet wist, het album vertelt de muzikale trip van J. Cole die verhuisd uit North Carolina en in New York City gaat wonen om daar zijn dromen na te leven. Het album kreeg bijna overal meteen goede recensies. Zo kwam de plaat op de eerste plaats van de Billboard 100 binnen, nadat er 371.000 albums in de eerste week werden verkocht.

Zoals vermeld is het pas het tweede album/mixtape dit jaar die platina is gegaan. De meer dan succesvolle mixtape van Drake ‘If You’re Reading This It’s Too Late’ heeft ook de platinastatus gehaald. Oftewel kun je stellen dat 2015 een gouden jaar voor de Hiphop is en een goede ontwikkeling naar de toekomst toe.

J. Cole had sowieso al een goede week. Zo had hij afgelopen week een concert in Fayetteville waar hij bijval kreeg op het podium van Big Sean, Jay-Z en Drake.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

3 September

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.