Jaimie Vaes verklaring levert nog meer opmerkelijke onthullingen op: ‘Ik lekte zelf de autodeur-video waarop Jorik mij mishandelde’

Een oude verklaring van Jaimie Vaes aan de politie levert nu een betere kijk op wat er zich in februari 2022 heeft afgespeeld.

Zo zou volgens de Telegraaf de video die Yvonne Coldeweijer deelde waarop te zien is dat Jaimie’s ex-vriend Lil Kleine haar mishandelde door Jaimie zelf zijn gelekt. Dit heeft Vaes zelf bevestigt in haar verklaring aan de politie toentertijd. Ook zou ze een heel weekend hebben gedreigd bij Lil’ Kleine dat ze de beelden zou gaan lekken. Wat niet onlogisch klinkt aangezien de camerabeelden afkomstig waren van hun eigen videobewakingssysteem.

Nog opmerkelijker is dat zij zelf in deze verklaring ontkent dat het om een zware mishandeling gaat en dat Lil’ Kleine haar hoofd helemaal niet tussen de deur van de auto zou hebben geklemd. Volgens haar is dat een verhaal wat de media en mensen die de video hebben gezien dus zelf hebben bedacht.

Opvallend is ook dat Jaimie Vaes in een jaar tijd meerdere keren in de media de kans had om aan te geven dat ze die beelden zelf had gelekt en dat wat iedereen op de beelden dacht te zien niet klopte met wat er zich werkelijk heeft afgespeeld. Bij navraag door de Telegraaf bij het OM bevestigen zij dat doordat deze oude verklaring is toegevoegd aan het dossier Lil’ Kleine niet meer wordt ‘verdacht van zware mishandeling’, maar nu alleen wordt ‘verdacht van mishandeling’.

Jaimie’s advocaat Kim Beumer reageert ook op de berichtgeving bij de Telegraaf: “De indruk moet nu niet ontstaan dat zij het gebeurde bagatelliseert. Of je nu met je hoofd vastzit, of je borst of je middel, maakt weinig uit. Ik kan me ook niet herinneren dat zij heeft verklaard dat de media wat hebben verzonnen. Zij heeft bij justitie altijd verklaard wat er is gebeurd. Niet alleen die avond, maar in zijn totaliteit. Verder heeft zij van justitie altijd te horen gekregen dat zij er, tot alle verklaringen op papier stonden, in het openbaar niet teveel over mag zeggen. Daar heeft zij zich steeds aan gehouden.”