Jay-Z betaalt boetes van demonstranten

In het begin van het jaar is er een jonge Afro Amerikaanse tiener genaamd, Alvin Cole (17) doodgeschoten door een politieagent. Nadat er bekend werd gemaakt dat de agent niet vervolgd zou worden, zijn er een heleboel mensen de straten op gegaan om te demonstreren. De ROC Nation CEO Jay-Z heeft voorgesteld alle boetes op zich te nemen en te betalen.

Het schietincident vond plaats in Wauwatosa, in de staat Wisconsin. De agent die Alvin Cole neerschoot, genaamd Joseph Mensah, is zelf van Afro Amerikaanse komaf. Joseph Mensah heeft in het verleden vergelijkbare situaties meegemaakt, de agent schoot namelijk eerder twee mensen dood. Dit is zijn derde fatale schietincident in vijf jaar tijd.

Nadat de advocaat John Chisholm van het Milwaukee County District rechtbank bekend maakte de agent niet te vervolgen voor zijn acties brak de hel los in de stad. Verschillende protesteerders werden opgepakt, waaronder ook de moeder en twee zussen van de jonge tiener Alvin Cole.

De bovengenoemde advocaat gaf aan dat agent Mensah de jonge tiener neerschoot uit eigen bescherming. Mensah verklaart dat de jonge tiener een niet registreerde wapen bij zich droeg. De agent gaf instructies aan de tiener en eiste dat Alvin Cole op zijn knieën moest gaan zitten om hem vervolgens neer te schieten.

Naast alle gedekte kosten van de gegeven boetes wilt het Roc Nation van Jay-Z een externe aanklager inschakelen om in hoger beroep te gaan. De moeder van Alvin Cole liet zich onlangs uit op een livestream via Facebook over de situatie van haar zoon: “I can’t believe y’all did this to me. Y’all killed my son,” “I can’t breathe,” waarop een agent het volgende zei: “Well, that’s too bad.”

More Stories
Video: NBA Youngboy – The Story of O.J.