🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

Jay Z en A$AP Rocky leven al groen, 6 manieren hoe jij dat ook kan doen.

In eerste instantie zou je het niet denken, maar een groener leven is langzaam, maar zeker een ding aan het worden in de hiphopscene. Artiesten zoals Waka Flocka, A$AP Rocky, RZA, YG, Common en Andre 3000 maakten allemaal al de keuze om vegan te worden. Akon draagt op zijn manier een steentje bij door met zijn bedrijf in Afrika met betaalbare zonnepanelen duurzame verlichting en stroom te leveren aan 600 miljoen mensen.

Hiphop wordt steeds groter en dat brengt meer drukte voor de artiesten met zich mee. Om het artiestenleven vol te houden, moet je topfit zijn. Vandaar dat steeds meer artiesten kiezen voor een gezonde levensstijl. Los van dat krijgen hiphopartiesten ook steeds meer invloed en zijn ze zich bewust van het feit dat zij met een groenere levensstijl jongeren kunnen beïnvloeden. Samen zorgen zij dan voor het behoud van de aarde. Jij kan ook voor verandering zorgen en daarom hebben we 6 manieren op een rij gezet waarop jij ook een steentje kan bijdragen aan een duurzame planeet.

1. Voedsel

Duurzamer eten doe je in de eerste plaats door minder te eten, dus niet meer dan je nodig hebt. Een voedselpatroon zonder of met minder vlees geeft een lagere milieubelasting. Daarom is gebalanceerd eten volgens de schijf van vijf een manier om te zorgen voor duurzaamheidswinst ten opzichte van het huidige voedselpatroon van de gemiddelde Nederlander.

2. Energie

Duurzame energie is energie waarover de mensheid voor onbeperkte tijd kan beschikken. Denk aan bijv. zonne-energie, windenergie en duurzame biomassa. Het is dus belangrijk om over te stappen op een duurzame energieleverancier. Er zijn in Nederland enkele energieleveranciers die duurzame energie leveren. In Nederland zijn dat o.a. De Unie, Pure Energie, Qurrent, Vandebron en Greenchoice.

3. Water

Groener leven kan je ook doen door wat slimmer om te gaan met je waterverbruik. Want minder water verbruiken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De gemiddelde Nederlander verbruikt 119 liter water. Dat kan makkelijk minder en is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Dit kan je al doen door wat korter te douchen, de kraan dicht te doen tijdens het poetsen en gebruik te maken van de bespaar knop van de toilet.

4. Telecom

Net als bij de keuze van je energieleverancier heeft de keuze van je telecomaanbieder invloed op hoe groen jij leeft. KPN is in Nederland de groene telecomaanbieder. Het bedrijf behoort tot de wereldtop van groene bedrijven.

5. Banken

In Nederland zijn er op dit moment vijf banken pro-actief bezig met duurzaamheid. Deze banken verminderen hun eigen uitstoot, investeren in schone energie en stimuleren bedrijven om schoner te gaan werken. Deze banken zijn de ASN Bank, Triodos Bank, ABN AMRO, Rabo Bank en de ING Bank.

6. Kleding

Wist je dat tijdens het gebruik van kleding de meeste milieu-vervuiling plaatsvindt? Dus niet tijdens het winnen van de grondstof, of de productie van het textiel. Maar als jij, als consument, de kleding gebruikt, wordt er het meest verspild en vervuild. Grote hoeveelheden water vervuiling ontstaat tijdens het wassen en drogen van kleding. Om daar verandering in te brengen kun je een efficiënte wasmachine kopen, alleen wassen met een volle trommel en was af en toe met de hand.

Al ready om groener te leven? Ontdek dan meer over de groenste provider van Nederland op de website van KPN.


Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.
🔥Download de Puna.nl app voor iPhone.

11 July

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X