Jay-Z gaat Diddy voorbij in de race naar een miljard


Forbes heeft weer zijn jaarlijkse lijst van de rijkste artiesten in de hiphop bekend gemaakt. Voor het eerst sinds de start in 2011 is de nummer 1 spot voor Jay-Z. Hij heeft zijn vermogen afgelopen jaar met 90 miljoen verhoogd naar 900 miljoen en komt daarmee wel heel dicht bij het miljard. Mr. Carter heeft dit te danken aan zijn aandelen in Brignac champagne, D’Ussé cognac, Roc Nation en natuurlijk Tidal.

Hov gaat hiermee Forbes MVP Diddy voorbij, die momenteel op 825 miljoen staat. Zijn vermogen komt voornamelijk van Ciroc en Revolt, maar ook zijn aandeel in het tequila merk DeLeon speelt een belangrijke rol.

De derde plek is voor Dr Dre met 770 miljoen. Dat bedrag komt grotendeels door de historische verkoop van Beats aan Apple. Dre zou nog eens een groot aantal aandelen in Apple krijgen, ter waarde van ruim 100 miljoen. Dit staat gepland voor aankomende zomer en zou er dus voor kunnen zorgen dat hij weer een plekje stijgt volgend jaar.

Opvallend is overigens dat Jay-Z, Diddy en Dr. Dre niet alleen de rijksten in de hiphop zijn, maar ook de rijkste drie als alle andere muziekgenres meegerekend worden.

Drake en Eminem delen de vierde en vijfde plek met beide 100 miljoen dollar.

Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.

1 March

X