JAY Z lanceert vandaag zijn streaming dienst Tidal

Eerder al kon je lezen dat Jay Z voor 56 miljoen dollar het bedrijf Aspiro zou kopen en daarmee eigenaar zou worden van twee streamingdiensten, WiMP en Tidal.

Vandaag is het zo ver en wordt Tidal opnieuw gelanceerd. Een groot aantal artiesten lieten hun steun aan Jay Z blijken door hun profielfoto op Twitter lichtblauw te maken en de hashtag #TidalforAll te verspreiden. De steun is niet geheel onlogisch aangezien JAY Z belooft dat de artiesten die hun muziek bij Tidal onder brengen meer betaald zullen krijgen dan ze van Spotify zouden krijgen. Het lage bedrag dat artiesten via Spotify betaald krijgen is voor een aantal artiesten reden geweest om hun muziek van de dienst te verwijderen.

Tidal onderscheidt zich van andere diensten door behalve een hogere kwaliteit geluid, ook HD muziek video’s aan te bieden. Bij Tidal kan je ervoor kiezen om muziek in CD-kwaliteit te luisteren in plaats van gecomprimeerde mp3 kwaliteit zoals bij andere diensten het geval is. Als je voor de hogere kwaliteit kiest betaal je 19,99 per maand en ga je voor de mp3 versie betaal je 9,99. Een ander verschil met Spotify is dat er geen gratis versie zal bestaan van de dienst. Later vandaag zullen alle details onthuld worden in een persconferentie.

https://twitter.com/kanyewest/status/582391919218532352

30 March

X