Jay Z verdedigt streaming dienst Tidal in serie tweets

Sinds de formele introductie van streamingdienst Tidal, met sterren als Nicki Minaj, Daft Punk, Madonna en Beyonce, moet het bedrijf van Jay Z opboksen tegen een regen aan negatieve publiciteit.

Zo werd deze week bekend dat de streamingdienst de CEO had ontslagen en van een top 10 notering in de iOS App Store is afgegleden naar een positie buiten de top 700 apps. De apps van o.a. Spotify en Pandora kregen door alle media aandacht voor streaming diensten echter een boost. Dit zorgde er zelfs voor dat de apps van Spotify en Pandora voor het eerst in de top 5 gedownloade apps kwamen te staan.

27tidal-master675

De afgelopen tijd is Jay Z dan ook druk bezig geweest Tidal een push te geven in de goede richting. Dit deed hij door de afgelopen weken een hoop exclusieve content via Tidal te lanceren. Zo primeurde Jay Z zijn video Glory op Tidal, lanceerde Rihanna haar video American Oxygen als eerste via het platform en gaan zelfs de geruchten dat er binnenkort een Beyonce en Jay Z album exclusief op Tidal zal verschijnen.

Een turbulente tijd dus voor Jay Z en zijn streaming dienst Tidal, en dus vond hij het tijd om via Twitter te reageren.

27 April