“Jimmy Henchman geeft rol toe in 2pac schietpartij”

Ruim een jaar nadat wij berichtten over Jimmy Henchman’s vermeende betrokkenheid bij een roofoverval op 2pac, komt het bericht naar buiten dat de ex-manager van oa. Akon, The Game, Shyne, Brandy en Gucci Mane dit tegenover de FBI heeft toegegeven. James Rosemond, zoals Jimmy Henchman officieel heet, werd eerder deze maand schuldig bevonden aan onder andere grootschalige drugshandel en het witwassen van de opbrengsten hiervan. Tijdens de rechtszaak die tot deze uitspraak leidde kwam min of meer bij toeval naar buiten dat Henchman zelf heeft verklaard betrokken te zijn bij de beroving op 2pac in 1994. Jimmy Henchman’s eigen advocaat was hiervoor verantwoordelijk.

Tijdens een pleidooi in Jimmy’s rechtszaak voor het handelen in drugs, refereerde zijn advocaat naar een artikel op de website van de Amerikaanse krant L.A. Times. In dat artikel uit 2008 beweerde schrijver Chuck Philips dat Jimmy Henchman de opdrachtgever was voor de beroving op 2pac. Jimmy’s advocaat zei in de rechtszaal dat het bericht uit dit artikel een leugen was. De aanklagers reageerden hierop door bij de rechter aan te geven dat zij over zogenaamde FBI 302 formulieren beschikken, waarin Jimmy Henchman juist bekend inderdaad achter deze ‘hit’ te zitten. FBI 302 documenten zijn formulieren waarop FBI medewerkers verslag doen van interviews en ondervragingen van hun informanten. De aanklagers vroegen toestemming om deze formulieren toe te voegen aan de bewijslast in de zaak tegen Henchman, om zo aan te tonen dat hij inderdaad tegenover de FBI heeft toegegeven achter de schietpartij te zitten.

Als Jimmy’s advocaat die uitspraak niet had gedaan, was het bestaan van deze 302 formulieren niet naar voren gekomen in zijn rechtszaak en hadden we waarschijnlijk niet geweten dat Jimmy zijn betrokkenheid bij de aanslag op 2pac heeft toegegeven. Hij kan net als Dexter Isaac niet meer worden aangeklaagd hiervoor omdat de verjaringstermijn van de overval al ruim elf jaar geleden is verstreken. Zoals bekend herstelde 2pac van deze schietpartij en wees hij in het nummer “Against All Odds” met de beschuldigende vinger richting James ‘Jimmy Henchman’ Rosemond. De schietpartij in Quad wordt door velen gezien als het begin van wat in de media de East Coast / West Coast war werd genoemd. 2pac nam het zijn vriend The Notorious B.I.G kwalijk dat hij hem niet had gewaarschuwd voor de op hand zijnde overval. Biggie was namelijk aanwezig in de studio waar de overval plaatsvond en de overvallers kwamen volgens 2pac allen uit zijn buurt, Brooklyn. Met de bekentenis van Dexter Isaac bleek ook deze beschuldiging waar te zijn. 2pac overleed in 1996 aan de gevolgen van een andere schietpartij in Las Vegas. Biggie wachtte zes maanden later hetzelfde lot. Naar verwachting wordt Jimmy Henchman binnenkort voor levenslang veroordeeld, onder andere wegens zijn betrokkenheid in grootschalige drugshandel.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

26 June

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.