Jimmy Henchman aangewezen als opdrachtgever schietpartij 2pac

Op 13 september a.s. is het precies vijftien jaar geleden dat er een abrupt einde kwam aan het leven van Tupac Shakur. Vandaag, een dag vóór ‘Pac’s 40e geboortedag, is iemand naar voren getreden die zegt verantwoordelijk te zijn voor de roofoverval in 1994 waarbij hij vijf keer getroffen werd door kogels, waaronder één in z’n hoofd. Deze schutter zegt de overval in opdracht van Jimmy Henchman te hebben gedaan. Volgens velen was die schietpartij het begin van wat in de media ‘The East Coast / West Coast’ war werd genoemd.

In een exclusieve verklaring aan Allhiphop.com zegt Dexter Isaac, een man uit de New Yorkse wijk Brooklyn die momenteel een levenslange gevangenisstraf uitzit, dat hij 2pac in November 1994 heeft beroofd in de hal van Quad Studios. 2pac was onderweg naar een studiosessie voor rapper Little Shawn, waar ook The Notorious B.I.G. aanwezig was. Isaac zegt de overval in opdracht van Jimmy Henchman te hebben gepleegd voor $ 2.500,-. Daarnaast mocht hij naar eigen zeggen op één ring na, alle juwelen die hij 2pac afhandig maakte houden. Isaac zegt als bewijs nog steeds een ketting van 2pac te bezitten.

Sallient details aan deze bekentenis is dat Dexter Isaac op dit moment lijnrecht tegenover Jimmy Henchman staat. volgens Henchman is Isaac een informant van de overheid, terwijl Isaac Henchman van hetzelfde beschuldigd. Henchman, die ooit fungeerde als manager van The Game, wordt op dit moment gezocht voor meerdere beschuldigingen van grootschalige drugshandel in de VS. In 2007 beschuldigde hij Tony Yayo ervan zijn zoon te hebben mishandeld.

2pac heeft Henchman onder andere in het nummer Against All Odds (Makaveli – The Don Killuminati, The 7 Day Theory, 1996) beschuldigd van betrokkenheid bij de schietpartij in de Quad Studio. Zijn vriend The Notorious B.I.G. nam hij kwalijk vooraf te weten van de roof en hem niet te hebben gewaarschuwd hiervoor. Deze persoonlijke vete werd breed uitgemeten in de media als de East Coast / West Coast War. In 1996 kwam er op geweldadige wijze een einde aan het leven van 2pac en zes maanden later wachtte Biggie hetzelfde lot. Dexter Isaac zegt binnenkort met nieuws te komen over beide schietpartijen, zodat de moeders van beide rappers dit hoofdstuk kunnen afsluiten.

Bron: Allhiphop.com

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

15 June

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.