Johan Derksen over Thierry Baudet: “Ze moeten die gozer gewoon liquideren”

Thierry Baudet heeft al een hoop kwaadaardige en bizarre dingen gezegd in zijn tijd als politicus en gisteren tijdens de Algemene Beschouwingen was het kabinet het zat. Alle leden stonden op toen hij insinueerde dat minister van Financiën, Sigrid Kaag, iets met spionage te maken heeft door de Universiteit waar ze gestudeerd heeft. Hij noemde het St. Antony’s in Oxford een ‘spy college’.

De voorzitter van de Tweede Kamer greep nog in, maar Baudet ging door waardoor Kaag opstapte en het voltallige kabinet volgde. De voorzitter laste een pauze in en gaf hem de kans zijn woorden terug te nemen. Met verbazing hoorde Baudet het aan en pretendeerde niet te begrijpen waar hij de fout in was gegaan. Daarop ontnam de voorzitter hem het woord en mocht hij niet meer participeren in het debat rondom de plannen van het kabinet.

De beelden gingen viral en ook Johan Derksen zag ze. In de aankondiging richting het programma Vandaag Inside noemde hij Baudet een gek en zei: “Ze moeten die gozer gewoon liquideren”. Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet, zegt een aangifte voor te bereiden.