🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

Josylvio: “Ik wilde niet mijn vingers branden en er geen geld mee verdienen.”

Er zijn maar weinig artiesten die de afgelopen drie jaar zo snel gegroeid zijn als Josylvio. De nu 25-jarige Joost brak door met zijn track Le7nesh en meldde zich binnen no time aan de top van de Nederlandse hiphop. Inmiddels is Josylvio toe aan zijn derde album en is hij sinds kort ook labelbaas. Wij spraken de rapper over de nieuwe stormachtige ontwikkelingen in zijn nog maar jonge carrière en hij vertelde ons over zijn band met Van Klasse, hoe het voelt om een nummer één hit te scoren en de plannen die hij heeft met zijn eigen label.

Van Klasse
Opmerkelijk genoeg was 2015, het jaar waarin onder meer Le7nesh verscheen, ook pas het eerste jaar waar de rapper uit Naarden serieus aan zijn carrière ging werken. Daarvoor schreef Josylvio wel al een aantal jaren liedjes, maar deze kwamen nooit uit. Op aanraden van Lijpe mocht JayBay (de toenmalige naam van de rapper) zijn talent laten zien in een Zonamo Underground-sessie. Rond die tijd kwam hij ook weer in contact met Esko, waarmee hij een goede band had opgebouwd tijdens zijn middelbareschooltijd in Bussum. De producer was van plan zijn eigen label te starten en wilde Josylvio daarbij betrekken.

“Ik heb flink getwijfeld over het tekenen bij Van Klasse”, vertelt de rapper. “Destijds leefde ik on the low en dat vond ik wel prima. Ik wilde niet mijn vingers branden en er geen geld mee verdienen.” Tot dat Josylvio in zee ging met Esko werkte hij in de pizzeria van zijn oom en kwam hij ook op andere manieren aan zijn geld. Toch besloot de rapper, mede door hun hechte band, de samenwerking aan te gaan met Esko. Het tweetal bleek een gouden combinatie, want na een aantal featurings en twee solo tracks van de rapper kwam Le7nesh uit. Josylvio: “Le7nesh nam mijn zorgen over geld verdienen vrij snel weg. Ik schrok best wel van de YouTube- en Spotifymoney die binnenkwam. Na die track hebben Esko en ik gewoon doorgezet. We werkten heel goed samen en het balletje begon echt te rollen.”

Hitmachine Josylvio
In nog geen drie jaar groeide Josylvio uit tot één van de grootste rappers van Nederland. Opvallend is de hoeveelheid tracks die de artiest de afgelopen jaren heeft uitgebracht. In de zomer van 2016 bracht hij zijn album Ma3seb uit, wat hem onder meer een Edison-nominatie opleverde. In 2017 nestelde de rapper zich definitief in de top van de Nederlandse hiphopscene, onder meer met zijn album 2 Gezichten, het All Eyez On Us-project en zijn eerste nummer één hit Ride or Die. Josylvio vertelt over het afgelopen jaar: “Ik werk heel hard om op dit tempo door te blijven groeien. Toch maak ik me soms wel zorgen of ik niet teveel tracks drop. Met name afgelopen zomer had ik dat gevoel heel sterk. Toch wil ik bij iedereen, in elk kamp, op een hit staan. En ik moet een grote factor zijn in die hit. Met minder dan het refrein of de eerste verse neem ik geen genoegen meer.”

Na de bomvolle zomer van 2017 besloot Josylvio het even rustig aan te doen. Dat had een reden, want hij stond op het punt om zijn eerste nummer één hit te releasen. “Ride or Die is gemaakt toen ik 2 Gezichten inleverde. Het heeft zeker nog zeven of acht maanden geduurd voor ik die track uitbracht. Ik wist dat dit een hit ging worden en heb op het juiste moment gewacht tot ik hem kon droppen. Ik heb tijdelijk alles stopgezet en Ride or Die gedropt.” Het voorgevoel van de rapper was juist, want Ride or Die kwam binnen op nummer één en heeft inmiddels de status van dubbel platina bereikt. “Het is heel goed voor mijn zelfvertrouwen geweest.” geeft Josylvio toe. “Niemand kan meer zeggen dat je het voor niets doet. Je kan me nu slecht vinden of zeggen me niet te kennen, maar ik heb wel een nummer één hit gehad.”

Het beste van alle kanten
In stijl met andere grote artiesten kondigde Josylvio begin dit jaar aan dat hij zijn eigen label had opgezet. Zo is het nieuwe (en gelijknamige) album van de rapper uitgekomen op het nog piepjonge label. Op Hella Cash laat Josylvio zich van zijn meeste veelzijdige kant zien. Het duidelijkste voorbeeld hiervan is de twee singles die de artiest in aanloop naar zijn album heeft gedropt: Skittle Stacking en Catch Up (zijn tweede nummer één hit). Josylvio legt uit: “Die twee tracks klinken totaal verschillend, maar zijn allebei echt Josylvio. Skittle Stacking is meer mijn straat-kant, terwijl Catch Up meer mijn nieuwere club-kant is. Dit album is het beste van alle kanten van Josylvio. Ik weet dat ik met Ride or Die een grote nieuwe doelgroep heb aangesproken en dat wil ik ook op mijn album weer laten zien.”

De muziek van Josylvio is het eerste wat bij het nieuwe label zal uitkomen, maar voor daarna heeft de rapper ook al plannen, al kan hij nog niets met zekerheid zeggen. “Een gezamenlijk project zal heel tof zijn. Een soort label mixtape. Maar wie weet breng ik over een halfjaar ook een EP van nieuwe artiest uit, dat moeten we nog gaan zien.” De rapper wil hoe dan ook nieuwe artiesten verbinden aan zijn project, maar kijkt daarbij vooral naar zijn eigen vriendenkring. “Ik ben op dit moment nog niet bezig met het scouten van talenten, daar is het nog te vroeg voor. Bovendien heb ik genoeg homies om mij heen die keihard zijn. Die zijn zelf ook al aan het grinden en zijn eigenlijk al Hella Cash. Ik wil met mijn label mensen groot maken.”

Next level
Bij de oprichting van zijn label is Josylvio de samenwerking aangegaan met Top Notch. Na de marketing en promotie voor zijn eerste twee albums zelf te hebben gedaan, wil de rapper het nu naar een volgend level tillen, met de hulp van Top Notch. “Ik ben klaar voor de volgende stap en dat is billboard-groot gaan, bij wijze van spreken. Daar heb je de juiste mensen voor nodig. Bovendien is Kees er al sinds Ma3seb bij en heb ik al die tijd nee gezegd. Ze hadden nog niet eens muziek gehoord van Hella Cash en waren al zeker van hun beslissing. Kees en Top Notch helpen mij erbij om er dit jaar opnieuw alles uit te halen.

De geboorte van Hella Cash betekent echter niet dat Josylvio weggaat bij zijn vorige label, Van Klasse. Hij vertelt: “Ik ben nog steeds heel erg op mijn plek bij Van Klasse. Ik maak nog steeds mijn muziek in de VK-studio en ik zit elke dag met Esko aan de telefoon. Er gaan nog steeds Van Klasse projecten uitkomen waar ik een hele grote rol in heb. Mensen moeten alleen wel weten dat Van Klasse niet van mij is. Ik ben heel erg ondernemend en wil iets voor mezelf opzetten.” Het oprichten van Hella Cash zet dan ook geen kwaad bloed bij Van Klasse. Integendeel, het wordt de rapper uit Naarden zelfs gegund. “Esko en ik hebben een hele sterke band en dat geldt eigenlijk voor iedereen bij Van Klasse. Zij respecteren mijn beslissing. We hebben al heel veel succes met elkaar gehad en daarin moeten we dankbaar zijn, niet gierig.”

“Ik wil alleen nu dingen op mijn manier doen. Ik wil bepaalde beatmakers en artiesten onder mij hebben en ik wil mijn eigen shit naar een volgend level tillen met Hella Cash.”, sluit Josylvio af. “Dat is mijn ambitie. Ik ben ondernemer en in mijn hoofd zit ik al in 2019. Er komt dan ook sowieso nog een verrassing na mijn album, maar meer kan ik daar niet over zeggen.”

Tekst: Daniël Mol | Foto’s: Esmeralda Engels

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X