Justitie claimt dat Makka liquidatiepoging zelf in scene heeft gezet


Rapper Makka uit Zwolle werd in augustus 2018 voor zijn huis in Stadshagen tegen de grond gewerkt en kreeg een pistool op hem gericht. Dezelfde avond werd de eerste gedachte Marcus S. opgepakt. Nadat hij maanden had vastgezeten verklaarde hij in november dat de liquidatiepoging in scene gezet zou zijn.

Gisteren in de rechtszaal hield hij vast aan dit verhaal en verklaarde dat hij besloot zijn verhaal te vertellen toen bepaalde beloftes niet meer nagekomen werden. Zijn medeverdachte Dennis O. gaf een zelfde soort verklaring, terwijl hij niet kwam opdagen in de rechtbank. Hij zou volgens zijn advocaat bang zijn om opgepakt te worden voor iets dat hij niet gedaan heeft.

Tussen november en nu heeft politie onderzoek gedaan naar het verhaal en heeft verschillende WhatsApp berichten gezien die het verhaal van de verdachten ondersteunen. In de rechtbank werd dan ook vrijspraak van de poging moord en poging doodslag geëist. Wel moet het duo wat de officier van justitie betreft zes maanden de cel in vanwege openlijke geweldpleging en verboden wapenbezit.