Kanye West flipt achter de schermen bij SNL en het is opgenomen

Schermafbeelding 2016-02-18 om 10.25.43

Afgelopen weekend stond Kanye West op het podium bij Saturday Night Live ter promotie van zijn nieuwe album The Life of Pablo. Eerder deze week doken er geruchten op dat zijn optreden bijna niet door zou gaan. De rapper zou vlak voordat hij op moest een woedeaanval gehad hebben, vanwege enkele veranderingen in het decor die zonder zijn medeweten doorgevoerd waren. Dat Kanye een woedeaanval heeft gehad is inmiddels bevestigd, want iemand die in de buurt van het incident stond heeft het opgenomen en de audio doorgestuurd naar Page Six.

In het fragment hoor je Yeezy schreeuwen tegen, naar wat nu blijkt, zijn eigen team. Hij noemt Taylor Swift een “fake ass” en laat vervolgens weten dat hij 50% invloedrijker is dan wie dan ook, dood of levend. Als voorbeelden noemt hij filmmaker Stanley Kubrick, kunstenaar Pablo Picasso en drugsdealer Pablo Escobar. Hij voegt daar nog aan toe dat, dat de komende duizend jaar zo blijft.

SNL medewerker Lorne Michaels en zijn vrouw Kim Kardashian wisten hem uiteindelijk rustig te krijgen en Kanye gaf een spetterende show weg.

18 February