Kanye West heeft slecht nieuws over zijn album ‘SWISH’

Naar aanleiding van zijn Yeezy Season 2 collectie, die tijdens de New York Fashion Week onthuld werd, ging Vanity Fair een gesprek aan met Kanye West. Het interview bleef natuurlijk niet hangen bij zijn kledinglijn, want ook zijn album en zijn gooi naar het presidentschap kwamen aan bod.

Tussen de vragen over bepaalde keuzes die hij maakte voor zijn modeshow maakte de interviewer een uitstapje naar Kanye z’n VMA speech. Ze vroeg of Kanye nog steeds achter zijn woorden staat en inderdaad voor het presidentschap wil gaan. Het simpele antwoord van Yeezy was “Oh, definitely.” Vervolgens laat hij zich uit over de verrassend positieve reactie van het publiek op de bekendmaking. Hij vertelt dat hij het idee heeft dat mensen dit wel zien gebeuren, omdat ze zien dat hij eigenlijk altijd zijn best doet om mensen te helpen en dat er een creatief persoon nodig is om het land te leiden.

Verder op in het gesprek kwam zijn muziek ter sprake. Hij vertelde bijvoorbeeld dat hij het nummer “Fade”, dat gedraaid werd tijdens de show, al anderhalf jaar aan het afmaken is en dat het wellicht nog een jaar duurt voordat het helemaal af is. Hij vond dat zijn luisteraars “een voorproefje van het schilderij” verdienden. Over het album zegt hij dat het nog steeds ‘SWISH’ heet, maar dat het voorlopig nog niet af is. Hij vertelt dat het voor nu om zijn familie draait en muziek op de tweede plaats komt. Het ziet er dus naar uit dat het nog wel een paar jaar kan duren voordat we een nieuw album van Kanye West krijgen.

Lees het volledige interview hier.

24 September