Kanye West investeerde meer dan 12 miljoen dollar in mislukte presidentscampagne

Kanye West nam de Amerikaanse presidentsverkiezingen van het afgelopen jaar heel erg serieus. Zo zou de rapper 12,4 miljoen dollar (10,2 miljoen euro) gestoken hebben in zijn gooi naar het presidentschap. Dit blijkt uit een rapport dat kandidaten moeten inleveren bij de Amerikaanse kiescommissie. In totaal gaf Ye met zijn campagne zelfs 14,5 miljoen dollar uit.

De rapper/businessman haalde als kandidaat alles uit de kast tijdens de presidentsverkiezingen, dat konden we zien aan zijn officiele campagne video die hij destijds losliet in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Het geld ging voornamelijk naar het inhuren van politiek strategen, stemlijstcontributies en de productie van een aantal video’s voor sociale media.

Opvallend genoeg gaf Ye geen geld uit aan reclame op radio, televisie en online. Echter kocht hij wel een week voor de verkiezingen een advertentie van twee pagina’s in de New York Times. Ook startte hij vorig jaar een merchandise in aanloop naar de verkiezingen om zijn campagne extra vorm te geven.

More Stories
Cardi B presenteert nieuwe Reebok kledinglijn