Kanye West niet welkom in Australië, politici roepen op om de rapper toegang tot het land te ontzeggen

Kanye West lijkt niet welkom te zijn in Australië. Australische politicus Peter Dutton is duidelijk en wil de Amerikaanse rapper vanwege zijn anti-semitische uitspraken geen toegang bieden tot het land.

Volgens verschillende media zou Kanye West op korte termijn naar Australië vertrekken om kennis te maken met de familie van zijn kersverse echtgenote Bianca Censori. Kanye trouwde met Bianca Censori begin januari in het geheim ruim twee maanden nadat de scheiding met Kim Kardashian officieel werd.

Ook verschillende anti-haatgroepen hebben zich laten horen tegen de komst van Kanye West. Dvir Abramovich, voorzitter van het Anti Defamation Commission zegt in een interview met Billboard dat de aanwezigheid van de rapper Kanye West in het land gevaarlijk is. “Calling for violence and hate must have consequences, and Australia should not put out the welcome mat and provide a platform to a hatemonger who spews threats against the Jewish community and peddles conspiracy myths about Jewish power, greed and control.”

Ook een vertegenwoordiger van het Ministerie van Immigratie heeft gereageerd op een eventuele toegangsweigering voor Kanye West. “All non-citizens must meet, and continue to meet, requirements set out in the Migration Act, including security and character requirements,” waarmee de vertegenwoordiger er op doelt dat er nog geen toegangsontzegging tot Australië voor Kanye West geldt, maar hij is zich wel moet gedragen naar de regels die in Australië gelden.