Kassier Murda Turk komt op 19 maart met zijn ‘Monnie Album’!!

Kogel is eindelijk door de kerk, Murda Turk geeft zojuist in een interview met 3voor12 aan dat zijn debuutalbum ‘De Kassier: Een Monnie Album’ het licht op 19 maart 2010 zal zien. Lees hieronder een deel van het interview.

In een vrijstaande oude woning in de binnenstad van Amersfoort heeft rapper en labelbaas Jiggy Dje zijn Noah’s Ark aangelegd. Hij houdt er kantoor, kan er merchandise opslaan en heeft er een simpele studio gebouwd. Samen met zijn labelgenoten Spacekees, Kraantje Pappie en Turk staan ze 16 januari op het 3VOOR12 podium op Noorderslag. Vandaag komt Turk een track van zijn langverwachte debuutalbum opnemen.

Önder Dogan noemt zich op en naast het podium Turk. Hij is geboren in Amsterdam Noord maar groeide op in Madrid en Istanbul. Zijn moeder woont daar nog steeds. Turk komt naar eigen zeggen uit een familie van een familie van mensen die wel eens problemen met de wet hadden, maar tevens een van kunstenaars en levensartiesten. Turk’s vader stond aan de basis van de eerste Turkse toneelgroep in Nederland. “Hij stond met één voet in de kunst en één voet op de straat.” Elf jaar van Turk’s jeugd zat zijn vader in de gevangenis. “Mijn vader heeft me altijd gezegd dat ik gewoon naar school moest gaan.” Ironisch genoeg beleeft Turk zijn acteurdebuut in de hoofdrol van de Nederlandse film Gangsterboys. Vanaf 18 februari draait de film in de bioscopen. “Ik kwam met iemand mee naar de castings voor een bijrol en ging er met de hoofdrol vandoor.” De andere hoofdrol is voor de Egyptisch-Marokkaanse rapper Yes-R.

Een maand na de première van de film verschijnt Turk’s debuutalbum De Kassier. Een promotionele meevaller, maar ook toeval. Er had namelijk al lang een plaat moeten zijn. Sterker, hij was al af. Samen met producer FS Green maakte Turk het album Bennie Baklava, maar beiden waren niet tevreden. “Het geheel klopte gewoon niet. FS en ik zijn beiden sindsdien heel sterk gegroeid.” Lees hier het verhaal verder

Bron: 3voor12

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

11 January

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.