Kempi mag van justitie niet naar uitvaart oom, maar laat het er niet bij zitten

kemperveen
Volgens Omroep Brabant mag Kempi niet aanwezig zijn bij de uitvaart van zijn overleden oom. “Het wordt de Eindhovense rapper Kempi niet gegund om naar de uitvaart van zijn oom te gaan”, zegt advcaat Justus Faber namens de rapper. Sinds afgelopen september sinds Kempi vast in Nieuwegein, maar krijgt geen verlof voor de uitvaart.

Volgens de wet heeft Kempi inderdaad geen recht om bij de uitvaart aanwezig te zijn, want gevangenen krijgen geen verlof voor begrafenissen van derdelijns familieleden die overlijden. Een oom is in principe derdelijns, maar in het geval van de rapper en zijn oom ligt het anders. Hij beschouwde deze oom als zijn vader en daar is ook bewijs van in de vorm van videobeelden, appjes en verklaringen van familie.

Volgens de advocaat wordt het Kempi gewoon niet gegund en ze gaan dan ook een zaak starten om het besluit aan te vechten. Voor Kempi zelf komt het te laat, maar wellicht kan de uitspraak voor andere mensen het verschil maken. Volgens de advocaat moet hier niet naar de letter van de wet, maar in de geest van de wet worden gehandeld.

Bron: Omroep Brabant

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

23 June

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.