Kendrick Lamar reageert op de kritiek van Fox News en verdedigt hiphop

Gisteren zagen we hoe Fox News Kendrick Lamar zijn optreden tijdens de BET Awards bekritiseerde. Kendrick opende de show met zijn nieuwe single ‘Alright‘, rappend vanaf een kapotte politie auto. Terwijl men het over het algemeen wel eens was dat het een krachtig optreden was met een duidelijke boodschap, besloot Fox News daar een eigen draai aan te geven.

De presentatoren vinden dat Kendrick de verkeerde boodschap uitdraagt en oproept tot geweld door te rappen vanaf een kapotte politie auto in combinatie met zijn teksten. Ze gaan zelfs zo ver dat ze zeggen dat hiphop de zwarte gemeenschap meer schade aan doet dan dat racisme doet.

TMZ zocht contact met Kendrick zodat hij een reactie kon geven. Hij beschuldigt Fox van het verdraaien van de boodschap van het nummer en verklaart dat hij de mensen juist hoop wil geven met de track. Daarom zegt hij ook ‘We gon’ be alright’. Volgens de rapper leidt Fox de aandacht af van het echte probleem en dat is onder andere politiegeweld. Check hierboven de volledige verklaring van Kendrick.

3 July