Kevin wint Edison Pop in de categorie Hiphop, Akwasi valt ook in de prijzen

Kevin is de grote winnaar van de Edison Popprijs dit jaar. De oudste muziekprijs van Nederland is verdeeld in de categorieën Pop, Rock, Hiphop, Dance, Nieuwkomer, Alternative, Hollands, Nederlandstalig, Video, Song en Album van het jaar. In de categorie Hiphop ging de strijd tussen Lijpe, Boef en Kevin. Laatstgenoemde won de prijs voor zijn album Animal Stories. Hij volgt daarmee Josylvio op, die vorig jaar de prijs in de wacht sleepte.

Akwasi heeft met zijn nummer Extase de Edison voor beste videoclip gewonnen. Andere kanshebbers voor de prijs waren André Hazes met zijn videoclip voor het nummer Doodgewone man en Merol met Knaldrang. Toch heeft Akwasi besloten om tijdelijk te stoppen met muziek maken, zodat hij zich volledig kan focussen op de mede door hem opgerichte Omroep ZWART.

Bilal Wahib krijgt geen Edison Pop. Hij zou de prijs ontvangen in de categorie Nieuwkomer voor zijn hitsingle Tigers. De organisatie besloot eerder deze week de prijs echter niet uit te reiken aan de zanger/acteur, vanwege alle ophef die is ontstaan nadat Bilal in een livestream een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien.