KM blijft langer vastzitten na recordvangst cocaïne

Rapper KM blijft langer vastzitten, nadat er op 3 september, een partij drugs van 270 kilo, werd aangetroffen in een bestelbusje in de regio Den Haag. In de nacht van 2 op 3 september kreeg de Haagse politie een melding binnen, nadat er verschillende mannen sporttassen uit een busjes sleepten richting een flat. De politie kon snel ter plaatse zijn en trof er tassen met heel wat blokken cocaïne. De politie kon later op basis van camerabeelden de Haagse rapper aanhouden.

De Haagse rechtbank heeft maandag besloten dat KM langer vast komt te zitten. Volgens de kenners van AD zou KM tijdens de zitting het volgende hebben geroepen: “Ik kan keihard aantonen dat ik die avond keihard aan het werk was in de studio.” Maar de rechter is van mening dat er serieuze aanwijzingen zijn dat de rapper was betrokken bij grootschalige drugshandel. Volgens de aanklager maakte de gevonden partij drugs deel uit van een groot transport van 800 kilo. De Haagse politie is daarom ook van mening dat de rapper dik verwikkeld zit in de drugshandel.

De advocaat van KM diende een verzoek in om zijn client vervroegd vrij te krijgen uit voorarrest, echter werd het verzoek niet gehonoreerd door de officier van justitie. De advocaat van KM liet tijdens de zitting weten dat er shows gepland staan voor de rapper, maar dat die niet door kunnen gaan omdat hij momenteel vastzit. De officier justitie verzette zich tijdens de zitting echter fel tegen een vervroegde vrijlating.

Volgens de advocaat van de rapper is er geen bewijs tegen KM. Daarnaast laat zijn advocaat ook weten dat een doorzoeking aan zijn huis ook niets heeft opgeleverd.