Koreaanse La Casa de Papel deze week op Netflix, dit is wat je moet weten

La Casa de Papel is officieel aan zijn einde gekomen, maar voor de die hard fans komt er deze week een nieuwe serie op Netflix, La Casa de Papel: Koreo. Net als bij de originele serie zal ook deze vol spanning zitten.

La Casa de Papel: Korea
La Casa de Papel: Korea speelt zich zoals de titel al verklapt af in Korea. In de serie is de oorlog tussen Zuid- en Noord-Korea voorbij. De twee landen vormen samen een economische unie met een bijbehorende munteenheid. Dit wordt ingevoerd om de onrust en ongelijkheid tussen de bevolkingsgroepen te verhelpen, maar in plaatst daarvan wordt de kloof tussen rijk en arm juist alleen maar groter. Een professor zoekt verschillende bekwame criminelen uit Noord- en Zuid-Korea bij elkaar om de grootste overval in de geschiedenis ooit te plegen.

Is de serie hetzelfde als de originele La Casa de Papel?
Afgezien van de naam is de serie die aankomende vrijdag, 24 juni, op Netflix komt een gloednieuwe serie. Beide series spelen zich af in hetzelfde universum.

SQUID GAME
De oplettende kijker zal bekende gezichten herkennen uit Squid Game. Zo wordt het personage Oldboy (de professor) gespeeld door Yoo Ji-tae uit Squid Game. Verder zal ook Park Hae-soo te zien zijn als het personage Berlijn. Andere namen die langs zullen komen zijn Jun Jong-seo, Lee Won-jong, Kim Ji-hun en Jang Yoon-ju.