Kosso koopt duur pand en deelt zakelijke levenslessen

De uit Limburge afkomstige rapper Kosso is bekend als rapper, maar hij is ook een ondernemer. Gisteravond liet Kosso middels een post op Instagram weten een pand gekocht te hebben. Wat Kosso duidelijk wil maken is waarom hij een pand heeft gekocht en hoe hij zijn winst uit zijn onderneming haalt. Dit deed Kosso om zijn volgers meer te leren over ondernemen en om ze te motiveren.

Dit heeft Kosso op de volgende manier uitgelegd: “Plusminus 1000,- aan huur per appartement + 2500,- voor het horecagedeelte. Dat is in totaal 5500,- per maand aan huurinkomsten. Het pand kost mij totaal inclusief verbouwing, vergunningen etc bijna 600.000, stel dat ik van die 5500,- na alle kosten 4000,- per maand overhou (verzekering, vermogensbelasting etc), dan is dat 48.000 per jaar. 600.000 : 48.000 = 12,5 jaar. Dat betekent dat ik over 12,5 jaar het pand helemaal terug verdiend heb en dus vanaf mijn 37ste elke maand 4000,- passief inkomen heb waar ik helemaal niks meer voor hoef te doen.”

Kosso geeft ook aan dit pand al 8 jaar te huren en dat het zijn droom was dit pand over te kopen. Hij is nu al 3 jaar bezig met verschillende banken om dit project te financieren maar geen van alle ging met hem in zee. Kosso trok een eigen plan en ging sparen om dit project zelf te financieren. Gisteren is dat dan ook eindelijk gelukt en heeft hij zijn droom waargemaakt. Bekijk het bericht hieronder.