Kunstenaar klaagt Kendrick Lamar en SZA aan voor het stelen van haar werk in All The Stars video

Er gingen al enkele geruchten rond dat er een kunstenaar, Kendrick Lamar en SZA wilde aanklagen voor het gebruiken van haar werk in de videoclip van All The Stars voor de nieuwe film Black Panther. Nu is er sprake van een daadwerkelijke aanklacht tegen de
twee TDE leden.

Het gaat om de werken Constellations 1,2 en 3 van artiest Lina Iris Viktor. Ze zegt geen toestemming te hebben gegeven op het gebruik van haar werk. Ook beweert ze dat in 2016 en januari van dit jaar mensen van de film Black Panther contact met haar hebben opgenomen, met de vraag of zij haar werk mochten gebruiken. Vervolgens heeft de Liberiaanse artiest daar nee op gezegd.

Maar na het uitkomen van de All The Star videoclip, claimt Viktor dat haar werk wel degelijk is gebruikt en klaagt Kendrick Lamar en SZA aan. De aanklacht betreft het imiteren van haar unieke ‘look and feel’ maar ook een aantal copyright beschermde elementen die in het werk voorkomen. Ze eist hiervoor een schadevergoeding en wil beide artiesten verbieden om haar werk te gebruiken voor promotie van de videoclip.

Check hieronder zelf de overeenkomst.

Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.

21 February

X