Kurtis Blow, Scott Storch, DJ Jazzy Jeff en Anthony Saleh naar ADE Beats

scottstorch
Op 21 oktober is het tijd voor de tweede editie van ADE Beats, de Hiphop, bass & beats-conferentie van het Amsterdam Dance Event. Vandaag worden de keynote speakers bekend gemaakt en dat zijn Kurtis Blow, Scott Storch, DJ Jazzy Jeff en Anthony Saleh. Alle vier hebben zij een flinke stempel gedrukt op de hiphop en hebben dan ook interessante kennis te delen. Zo was Kurtis Blow de eerste rapper met een platencontract en de eerste rapper met een gouden plaat, voor zijn klassieker The Breaks. Op Meet The Pioneer komt Blow praten over zijn indrukwekkende carrière en de ontwikkeling van hiphop als cultuur en industrie van de vroege dagen tot nu.

Scott Storch is een Grammy-winnaar en platina producer, die gewerkt heeft met artiesten als Beyoncé, Dr. Dre, Christina Aguilera, Pink, Fat Joe en 50 Cent. Momenteel werkt hij aan een comeback en bij ADE Beats komt hij vertellen over zijn staat van dienst in de hiphop scene.

DJ Jazzy Jeff vormde samen met Will Smith het legendarische duo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince en won talloze prijzen, waaronder drie Grammy’s. Hij wordt gezien als één van de beste turntablists en een icoon van zijn scene. Hij pas dus perfect op Beats om zijn verhaal te doen.

Anthony Saleh, CEO van Emagen Entertainment Group Inc, begeleidt o.a. de carrières rappers YG, Future en Nas. Saleh was uitvoerend producent van de albums Untitled (2008) en Life is Good (2012) van Nas en komt naar ADE Beats voor een 1-op-1-gesprek over zijn werk als een van de toonaangevende managers in de industrie.

ADE Beats vindt plaats op vrijdag 21 oktober in de Melkweg in Amsterdam. Tickets voor de conferentie kosten 25 euro en het programma bestaat uit Q&A’s met artiesten, exclusieve netwerksessies, industriepanels, demo pitches, besloten strategiebijeenkomsten over de urban scene in Europa en meer. Voor informatie en tickets kun je op de website terecht.

25 August

X