Lewandowski reageert opvallend op voorstel van Messi: ‘Zou willen dat hij oprecht is’

Robert Lewandowski is nog altijd teleurgesteld na de uitreiking van de Ballon d’Or. De spits van Bayern Munchen en het Pools elftal eindigde in de Ballon d’Or verkiezing achter Lionel Messi, die de prestigieuze prijs voor de zevende keer in ontvangst nam. De Argentijnse superster vertelde in zijn speech dat de Poolse spits de prijs in 2020 eigenlijk verdiende te winnen, de prijs werd jammergenoeg voor de spits van Bayern Munchen niet uitgereikt vanwege de coronapandemie.

Messi zei onder meer het volgende in zijn overwinningsspeech: “Het is een eer om tegen Lewandowski te strijden, je was vorig jaar de winnaar van de Ballon d’Or en France Football zou je die prijs moeten geven. Je was gewoon een topper, en jij moet de prijs ook in huis hebben.”

De wereldspits van Bayern Munchen reageerde opvallend op de uitspraak van Messi. “Van dat idee word ik niet echt enthousiast”, zo reageerde Lewandowski op de uitspraak van Messi. “Ik zou vooral willen dat de woorden van Messi oprecht en beleefd waren, van een geweldige speler. En dat dit geen lege woorden waren.” Als troostprijs kreeg de Poolse spits de Striker of the Year award mee, een prijs die dit jaar plotseling werd geïntroduceerd.