Lijpe: “Mijn nieuwe album Jackpot gaat Levensles wegblazen!”

Lijpe had vorig jaar het beste jaar van zijn carrière tot nu toe, met zijn bijdrage aan New Wave en zijn eigen album Levensles. Het is pas 68 dagen geleden dat zijn album uitkwam, maar als je zijn social media in de gaten hebt gehouden weet je dat hij alweer bezig is met een nieuwe plaat. We belden hem op en vroegen hem naar het nieuwe album.

Jackpot gaat Levensles wegblazen” is het eerste wat Lijpe erover zegt. Hij is een weekje weg gegaan om Jackpot op te nemen. “Ik had zoveel inspiratie, ik moest er gewoon wat mee doen. Ik ben natuurlijk eerder weggegaan met New Wave, maar toen was ik nog teveel in mezelf gekeerd en heb ik niet helemaal kunnen doen wat ik zou willen. Ik ben nu verder en kan er beter mee omgaan.” Anders dan bij Levensles, heeft hij het hele album in die ene week opgenomen. “Bij Levensles ging ik opnemen als ik kon, waar ik terecht kon. Ik nam op in verschillende sferen. Nu was ik een week lang alleen maar hier mee bezig en dat hoor je terug. Het klinkt heel compact en meer als een album.”

Hij vertelt dat hij alle tracks van begin tot eind in die week gemaakt heeft. “Ook al heb ik al 200 verses liggen die nooit uitgekomen zijn, wilde ik wat nieuws doen. De refreintjes zijn ook van een hoger niveau waardoor ik ook meer uit mezelf kon halen.” Lijpe verklapt dat er trap nummers op staan, maar bijvoorbeeld ook een track over tienermoeders. “Daarbij zullen er ook tracks opstaan die stuk gedraaid kunnen worden in de club.”

Lijpe door Stacii Samidin - 5

Over de samenwerkingen wil hij nog niet teveel loslaten. “Er zullen wel een paar verrassende namen op Jackpot verschijnen, maar ik wil nog niet teveel loslaten. Je mag wel alvast verklappen dat Boef en Sevn Alias op de plaat zullen meewerken. En voor de mensen die zich al druk maakten; op dit album zal Ismo wel staan.”

Het is nog niet bekend wanneer Jackpot moet uitkomen, maar hij belooft dat we niet lang hoeven te wachten. “Het album is in principe af, dus het gaat zeker niet zo lang duren als Levensles.”