Lil Jon bouwt een basisschool in Ghana

Lil Jon staat bekend als de King of Crunk en met tracks als ‘Get Low’, ‘Snap Yo Fingers’ en ‘Turn Down for What’ heeft de rapper uit Atlanta zich neergezet als een soort rapcultheld.

Nadat hij bijna in de vergetelheid was geraakt omdat hij niet meer zo actief is in de muziek laat Jonathan Smith, zoals de rapper echt heet, zich op een zeer positieve manier zien. Hij is namelijk bezig met een project waarbij hij een basisschool heeft gebouwd in Ghana.

Volgens Vibe was de school in een zeer slechte staat en was het gebouw zo erg vervallen dat de kinderen op een regenachtige dag thuis moesten blijven. Met behulp van Lil Jon en de organisatie pencils of promise is de school weer opgebouwd en bevat het gebouw nu drie compleet nieuwe klaslokalen, toiletten en een kantoor.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de rapper zich inzet voor de maatschappij. In 2011 zette Smith zich in om scholen in zijn thuishaven Atlanta op te bouwen en zamelde hij $80.000 voor het project. Op Instagram hield Lil Jon een fotoverslag bij van het project in Ghana, bekijk deze foto’s hieronder.

Today’s morning message in Madame Vivian’s P2 class : “Winners never quit, quitters never win.”

A post shared by Claire Marshall (@heyclaire) on

DAY 2 OF GHANA 🇬🇭 @heyclaire CEREMONY FOR HER SCHOOL 🙌🏽 @pencilsofpromise

A post shared by LIL JON (@liljon) on

17 October