Lil Kleine verbannen uit Hilversum en reageert bij RTL Late Night

Lil Kleine is sinds dit weekend niet meer welkom in de gemeente Hiversum. De burgemeester van Hilversum laat dit weten nadat de rapper afgelopen zaterdag werd gearresteerd.

Lil Kleine stond zaterdag op het evenement Hilversum On-Air en werd daar door de politie van het podium gehaald. Hij zou het publiek gevraagd hebben hun middelvinger samen met hem op te steken. Toen een groot deel van het publiek dit ook daadwerkelijk deed, zou hij gezegd hebben: “Deze is voor politie, justitie, SBS 6 en RTL Boulevard”.

De politie meldt dat zij dit niet konden accepteren en hem arresteerden om een voorbeeld te stellen. Ze konden niet toelaten dat hij zijn fans opruide, want die mensen kijken tegen hem op. Daarnaast wilde ze voorkomen dat de situatie op het festival uit de hand zou lopen.

De arrestatie had echter een averechts effect, want een hele groep fans achtervolgde het busje waarin Kleine vervoerd werd en bestormden het politiebureau waar hij naartoe gebracht werd. Tientallen agenten moesten de mensenmassa op afstand houden.

Lil Kleine werd later op de avond weer vrijgelaten, en kreeg later te horen dat hij niet meer welkom zou zijn in Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes laat aan RTV Noord-Holland weten dat “de grens bereikt is” en hij een voorbeeld wil zijn voor andere gemeentes.

Zojuist verscheen Lil Kleine bij RTL Late Night om te reageren op het incident. Vanaf het begin van de uitzending was bekend dat Kleine het liefst de burgemeester zelf zou willen spreken om te bespreken wat er gebeurd is. Pieter Broertjes verscheen aan de telefoon om de rapper te woord te staan.

Broertjes liet vrijwel meteen weten dat Lil Kleine toch wel welkom is in Hilversum en ontkent dat de rapper gearresteerd is. De burgemeester laat nog eens weten dat hij achter de politie staat en laat weten dat het openbaar ministerie verder onderzoek doet naar de zaak. Kleine beroept zich op zijn recht van vrijheid van meningsuiting en meldt dat hij wel degelijk gearresteerd werd en vastgezet werd in een cel. Tijdens het gesprek liet ook psycholoog Steven Pont zich uit over het incident en liet duidelijk merken tegen Lil Kleine te zijn. Bekijk hierboven hoe de discussie verliep.

31 August