Lil Wayne – “Ghoulish”

Pusha T en Lil Wayne zijn sinds enkele dagen verwikkeld in een openlijke ruzie. Al jaren is er sprake van spanning tussen beide rappers en vannacht bereikte deze ‘beef’ een nieuw kookpunt toen DJ Funkmaster Flex in zijn radioshow een nieuw nummer van Lil Wayne draaide. Op ‘Ghoulish’ haalt de rapper uit New Orleans onomwonden uit naar Pusha T (The Clipse).

Als wij verschillende Amerikaanse blogs mogen geloven vindt de ruzie tussen Wayne en Pusha haar oorsprong in april 2006, toen Lil Wayne op de voorpagina van het maandblad Vibe verscheen in BAPE kleding. BAPE (a Bathing Ape) is een Japans kledingmerk dat vóór die tijd voornamelijk werd gedragen door Pharrell Williams, The Clipse en hun naasten. Naar verluidt zagen Pusha T en zijn broer Malice de actie van Lil Wayne als het kopiëren van hun stijl, wat tegenwoordig te boek staat als Swagger Jacken. Als reactie hierop lieten The Clipse in de video van hun nummer Mr. Me Too sterk de indruk achter dat het lied vol zat van subtiele uithalen naar de ‘Lollipop’ rapper. Lil Wayne op zijn beurt sprak heel openhartig over het duo in een interview met Complex Magazine dat in december van dat jaar verscheen, door onder andere te zeggen dat The Clipse dankzij een samenwerking met Wayne’s mentor/vaderfiguur Baby een beetje onder de aandacht van het grote publiek kwam.

In de jaren die volgden leek de spanning tussen Pusha en Wayne voor een groot deel onopgemerkt aan de buitenwereld voorbij te gaan. In interviews haalden de twee over en weer uit naar elkaar, maar liep het nooit uit de hand. Vorig jaar had Pusha T zelfs een compliment over voor zijn tegenstander, toen hij Wayne op het nummer Open Your Eyes feliciteerde met zijn vrijlating uit de gevangenis. In een daaropvolgend interview met opnieuw Complex Magazine bekende Pusha de strijdbijl te hebben begraven met Wayne en dat de twee elkaar hadden gesproken in Miami.

Inmiddels zitten we in 2012 en lijkt er van die woorden weinig meer over. De uit Virginia afkomstige Pusha bracht afgelopen week het nummer ‘Exodus 23:1’ uit, waarin hij zonder specifieke namen te noemen uithaalt naar een of meerdere tegenstanders. Het gros van de luisteraars dat bekend is met de geschiedenis zal het nummer interpreteren als een diss-track gericht aan Lil Wayne, waarbij ook Drake en zijn protegé The Weekend doelwit lijken te zijn. Waarschijnlijk nam Wayne het ook zo op, want kort na het verschijnen van de track tweette hij “F*ck Pusha T” en vannacht verscheen het dus het eerder genoemde Ghoulish online. Naar verluidt is Swizz Beatz verantwoordelijk voor de beat waarop Wayne ditmaal zijn gal spuwt.

Ook Drake lijkt een duit in het zakje te doen. Tijdens zijn show in Washington van gisterenavond freestylde hij een tekst die de carriere van Pusha T tot nu toe heel beknopt samenvatte…

“If you was doin’ 16s when I was 16, and your shit flopped and you switched teams, don’t talk to me, my nigga…“

Zoals bekend heeft Lil Wayne in de afgelopen jaren een sterrenensemble aan rappers aan zijn Young Money Entertainment weten te strikken. De afgelopen jaren sloten onder andere Nicki Minaj, Tyga, Busta Rhymes, Mystikal, Drake, Corey Gunz en zangeres Christina Milian zich aan bij YMCMB zoals het label in de volksmond wordt genoemd. YMCMB staat dan ook voor de combinatie van Young Money en Cash Money records, dat de distributie van Young Money verzorgd. Cash Money Records is op haar beurt weer een dochteronderneming van Universal Music Group.

Pusha T maakt sinds 2010 deel uit van het G.O.O.D Music kamp van Kanye West, waar ook onder andere Kid Cudi, Mos Def, Common en John Legend ooit een handtekening plaatsten onder een platencontract.

Bronnen: Complex, MissInfo, Wikipedia, Youtube

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

26 May

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.