Update: Lil Wayne klaagt Cash Money aan voor 51 miljoen

lilwayne-drake-nicki

Update 29-01 13:15
Vandaag wordt bekend dat de 8 miljoen die Lil Wayne van Birdman zou eisen het bedrag is dat hem beloofd was op het moment dat hij in 2013 de studio in ging om Carter V op te nemen. Behalve dat zou hij ook nog recht hebben op 2 miljoen die hij zou krijgen toen het album een jaar later af was. Doordat hij dat niet gekregen heeft is er sprake van contractbreuk. Bovenop de contractbreuk spreekt Weezy van misgelopen inkomsten, omdat The Carter V nog niet uit is en daarom wil hij van Cash Money 51 miljoen dollar plus zijn vrijheid en alle artiesten van Young Money.

Universal heeft zich inmiddels ook gemengd in de strijd en het schijnt dat zij druk zetten op Birdman om de 10 miljoen te betalen waar Lil Wayne recht op heeft. Als dat gebeurt heeft Wayne namelijk geen poot meer om op te staan in de rechtzaal wat betreft het contractbreuk gedeelte en kan hij niet meer onder z’n contract uit. Verder zouden ze druk zetten om een deal met Lil Wayne te sluiten over de misgelopen inkomsten voor The Carter V om de hele rechtszaak te voorkomen.

27-01:

Lil Wayne bracht vorig week zijn ‘Sorry 4 The Wait 2‘ mixtape uit, maar daarmee zijn de problemen binnen het Cash Money label verre van opgelost. Als die release iets gedaan heeft, is het de situatie erger maken. Lil Wayne haalt meerdere malen uit naar Cash Money en Birdman en dat heeft Birdman nog standvastiger gemaakt.

TMZ meldt nu dat Weezy van plan om te proberen via de rechtbank onder zijn contract bij Cash Money uit te komen en dat hij 8 miljoen dollar zou gaan eisen van Birdman, die hij tegoed zou hebben als voorschot op zijn Carter V album. Bovenop het geld eist Lil Wayne ook dat de artiesten die onder Young Money vallen met hem mee weg kunnen bij Cash Money. Onder Young Money vallen natuurlijk Drake en Nicki Minaj, maar ook Christina Milian, Lil Twist en Mack Maine.

Weezy is trouwens zelfverzekerd dat Drake en Nicki hem trouw blijven. Op zijn remix van ‘CoCo‘ zegt hij; “I ain’t trippin’, I got Barbie, I got Drake too.”

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

29 January

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz