Louis van Gaal presenteert WK-selectie van het Nederlands Elftal

Volgende week begint het veelbesproken WK in Qatar en vandaag presenteert bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie. De eerste verrassing is het thuislaten van 33-jarige keeper Jasper Cillessen en misschien ook wel het ontbreken van Flekken. Van Gaal kiest voor Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert op goal.

In de verdediging is de opvallendste naam Jeremie Frimpong, die andere gegadigden Bakker, Struijk en Botman achter zich laat. Op het middenveld is er plaats voor Xavi Simons. De 19-jarige PSV-er maakte afgelopen maanden indruk en gaat mee zonder ooit een keer bij een selectie gezeten te hebben. Clasie, Gravenberch en Til hebben het niet gered.

Voorin heeft Noa Lang een moeilijke periode bij Club Brugge overleefd en mag Qatar nog heter gaan maken. Brian Brobbey moet spitsen Janssen, de Jong en Weghorst voor zich dulden en blijft thuis.

Doel: Justin Bijlow, Remko Pasveer, Andries Noppert
Verdediging: Nathan Aké, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Daley Blind, Denzel Dumfries, Tyrell Malacia, Jeremie Frimpong
Middenveld: Steven Berghuis, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Davy Klaassen, Marten de Roon, Xavi Simons, Kenneth Taylor.
Aanval: Steven Bergwijn, Memphis Depay, Cody Gakpo, Vincent Janssen, Luuk de Jong, Wout Weghorst, Noa Lang.